Jeroen Boschpenning voor Ton Meulman+Jos van der Ven

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2005 In de 78 publicaties, die de afgelopen tien jaar in de stad zijn uitgekomen, heeft Ton Meulman van Boekhandel/Uitgeverij Heinen een inspirerende en faciliterende rol gespeeld, aldus Rombouts in zijn toespraak, voorafgaand aan de toekenning van de Jeroen Boschpenning aan twee heren: naast Meulman ook Jos van der Ven, voorzitter van de Stichting ABC, die vele boeken financieel mogelijk heeft gemaakt.

Voormalig directeur/eigenaar van Boekhandel/Uitgeverij Heinen, Ton Meulman [r], en Jos van der Ven, de initiatiefnemer van de stichting ABC, die boekenuitgave mogelijk maakt over Archeologie, Bouwhistorie en Cultuur, ontvingen uit handen van burgemeester Rombouts de Jeroen Boschpenning.
Meulman is ook de initiatiefnemer en mede-organisator van 'Ontmoeting met schrijvers'.

Jos van der Ven [l.] en Ton Meulman.

foto's © gerard monté, 4 maart 2005

Meulman kreeg lof van Rombouts om zijn positie als ideële en onbaatzuchtige uitgever die negen jaar geleden samen met Jos van der Ven de start gaf voor deze ‘Literaire Ontmoeting met schrijvers’. Van der Ven werd door de burgemeester geloofd als iemand die op een vriendelijke, vasthoudende, belangenloze en rustgevende manier zijn werk doet. Daarom ontvingen beiden deze ‘eervolle prijs’ op -wat Meulman noemde- ‘… een uitgelezen avond temidden van zo’n gezelschap’.
Organisator Meulman had het al vreemd gevonden dat Jos van der Ven op de eerste rij plaats nam. En Van der Ven was, aldus Rombouts, naar de Parade gelokt omdat Meulman de Jeroen Boschpenning zou ontvangen….