Hangende vaders van 'Fathers4Justice' aan Justitiepaleis

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2005 Rechts: Links: Vanmorgen -donderdag 17 februari 2005- om 9 uur hebben twee vaders - verkleed als Spiderman en Superman- het Paleis van Justitie beklommen. Ze deden dat via de staalconstructie aan de zijde Hoofdingang. Vanaf de cabine voor de glazenwassers hingen ze en spandoek op. Het is een actie van Fathers 4 Justice, die we herkennen van eerdere gevelbeklimmers zowel in Engeland als in Utrecht [Justitiegebouw[].
'Superman' opent luik om naar beneden te komen op het eind van de dag: 17 februari 2005/16.15 uur. Superman zwaait enthousiast naar de toegestroomde nieuwsgierigen en de pers die in grote getale aanwezig was.
"Het Recht om je kinderen te mogen zien.. '. De beide 'fathers' tonen nog even een van hun spandoeken.
foto © gerard monté, 17 februari 2005.


Met de demonstratie beklemtonen de mannen het recht van vaders op de omgang met hun kinderen na een scheiding. De president van de rechtbank Willards heeft de twee tot 4 uur de tijd gegeven om hun actie te volbrengen. Om even over vieren kwamen ze mbv ladders heel ozmichtig naar beneden. Er zijn hen vooralsnog geen sancties opgelegd. De Bossche politie die niet in actie kwam, spreekt van een rustige demonstratie, hoewel de landelijke pers aanwezig was en er gedurende dag tientallen mensen de actie gade sloegen.
Zie ook www.f4j.nl