Verkenners St.Joris verzorgen dagje te water voor jeugd met beperking

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-05-2011 | Gewijzigd op: 06-05-2011
Op uitnodiging van 'Mooi zo Goed zo' hebben de staf- en jeugdleden van de Zeeverkennersgroep Sint Joris op 4 mei 2011 een roei- en zeildag voor jongeren met een beperking verzorgd. De vletten van 'Sint Joris' gingen met hun gasten roeiend en zeilend de Ertveldplas op.

Jongelui uit de opvang
’s-Morgens waren de jongens en meisjes uit de Maatschappelijke Opvang te gast zijn in het Zeeverkennershonk, waar ze op dit dagje 'zorgeloos ontspannen' welkom werden geheten.
 
Zeeverkennersgroep Sint Joris verzorgde -op uitnodiging van 'Mooi zo Goed zo'- op 4 mei 2011 een roei- en zeildag voor jongelui met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking.

foto's © St.Joris, 4 mei 2011.

In speciaal samengestelde bemanningsgroepen gingen de gasten van de Maatschappelijke Opvang onder leiding van bootslieden van 'Sint Joris' met een lelievlet roeien. Daarna volgde -samen met de bootslieden- het optuigen  van de vletten voor een zeiltochtje. De jongelui kregen op de Ertveldplas om beurten kans om het roer of de fok te bedienen.

Zeeverkennersgroep Sint Joris heeft op uitnodiging van 'Mooi zo Goed zo' op zich genomen roei- en zeildagen voor jongelui met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking te organiseren nadat in oktober 2010 een eerste test succesvol was verlopen. De Zeeverkennersgroep Sint Joris wordt hierin gesteund door de Vincentiusvereniging, Stichting Bladt Charity en 'Mooi zo Goed zo'.