Weener Groep start met Wajong trajecten

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2011 Op maandag 9 mei 2011 [15.30 uur] gaf wethouder Huib van Olden het startsein voor een uniek samenwerkingsverband tussen het UWV Werkbedrijf en Weener Groep. Het sociaal werkbedrijf van de gemeente Den Bosch gaat in opdracht van het UWV aan de slag met Wajongers, jonggehandicapten die op jonge leeftijd arbeidsongeschikt zijn geraakt.

De beide partners, Everkes en Van Olden in hun toelichting op de afspraken. Weenergroepdirecteur Sjoerd van het Erve.
Vestigingsmanager van het UWV, Monique Everkes, ondertekent het convenant van de samenwerking. Wethouder Huib van Olden, die zich erg content toonde dat deze groep een kans krijgt goed te participeren, ondertekent het convenant.

foto's © roland brouwer, 9 mei 2011.,
 

Dit project is een unieke kans om mensen die in de Wajong zitten weer een plek in de samenleving te geven. Omdat Wajong-ers vaak als negatief worden gezien is dit een uitgelezen kans dit te doorbreken. Met een groep van 100 Wajong-ers zal begonnen worden ze te reïntegreren in de arbeidsmarkt.

UWV begeleidt nu niet alleen mensen die in de W.W. zitten, maar nu ook voor het eerst Wajong-ers.
De samenwerking met de Weenergroep is al in 2010 gestart, het mes snijdt aan twee kanten omdat niet alleen de Wajong-ers er baat bij hebben maar ook het werkgevers-netwerk zal versterkt worden. 

De Weener Groep richt zich vooral op mensen die aan de onderkant van arbeidsmarkt zitten. Het is ook een doel van de Weener Groep om blokkades en andere vooroordelen bij nieuwe werkgevers weg te nemen en ze te stimuleren om Wajong-ers in dienst te nemen.

Wethouder Huib Van Olden, die zich erg content toonde dat deze groep jongeren een kans krijgt goed te participeren, hoopt dat werkgevers sneller zullen toehappen.

Het is de bedoeling om minimaal 20% van de 100 Wajong-ers op duurzame wijze weer aan het werk te krijgen. Een hoger cijfer is niet uitgesloten natuurlijk.
Doordat het UWV- door regionalisering- de kleinere werkbedrijven sluit zal het Entreon in Den Bosch als enige vestiging in de regio overblijven.


Terug naar boven