Uitreiking prijzen Actief Burgerschap 2006

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2006 Op 8 december 2006 heeft wethouder Jetty Eugster in het Bestuurscentrum de prijzen uitgereikt voor actieve burgers. Eerst maakte ze een keuze uit drie nominaties van Jongeren die zich speciaal hebben ingezet voor de samenleving. Die aanmoedigingsprijs ging naar Marianne van ’t Root voor haar inzet in de jeugdcommissie tennis in Rosmalen specifiek voor jongeren met een downsyndroom. Marianne scoorde via internet 334 stemmen Tweede werd Johan Cornelissen die ‘als jongerenwerker inspirerend en betrouwbaar bezig in de schuilplaats in Engelen’. 
De 24-jairge Najia el Alaoui eindigde als derde.

Hierboven de jongeren die de aanmoedigingsprijs wonnen. Winnares werd Marianne van 't Root. die de cheque van 1oo euro toont. 
Op de linker foto staan de prijzen resp. een karamisch beeldje van Carola Wesche en Netty Werkman.
 
Optreden door studenten van de Koningstheaterakademie Willemijn Smeets  en rapper Mark van  Rosmalen.  Met pianist Hubert Wiltschut.

foto's © paul kriele, 9 december 2006.

Uit de drie vrijwilligersorganisaties die genomineerd waren voor de prijs Actief Burgerschap kwam als eerste te voorschijn: de katholieke stichting Zwemintegratie,die kinderen met een beperking zwemmen leert met als doel intergratie in reguliere zwemscholen/baden. 
De winnaar ontving een keramisch beeld van Carola Wesche en een cheque van 2500 euro.
Op een gedeelde tweede plaats eindigden de rk VB Emplina met 250 vrijwilligers en het uit 25 vrijwilligers bestaand koor van het Groot Ziekengasthuis dat na afloop nog voor een muzikaal intermezzo zorgde.

Eerste prijswinnaar van Actief Burgerschap 2006
Benno van Larue, Ron van Beers van Stichting Zwemintegratie.Fans van een Marrokkaanse deelnemer.

foto's © paul kriele, 9 december 2006.
 

Voor en tussen de uitreiking door rapte student aan de KoningstheaterAkademie Mark van Rosmalen en zong Willemijn Smeets met verve een gevoelig lied.

Twee studenten van de Koningstheater Akademie, de rapper Mark van Rosmalen en de zangeres Willemijn Smeets verzorgden de muzikale optredens. 
Aan de piano Huibert Wiltschut, de teksten van de liedjes waren geschreven door Michiel Lieuwma.

Winnaars van de Prijs Actief Burgerschap, de stichting Zwemintegratie met de meest fanatieke zweminstructeur Benno van Larue en daarachter bestuurslid Ron van Beers. Ook zij werden door wethouder Jetty Eugster toegesproken en gefeliciteerd.  
Op de rechter foto: bestuurslid van de rk VB Emplina die de 250 vrijwilligers van de vereniging vertegenwoordigde en een van 25 vrijwilligers van het koor van het Groot Ziekengasthuis dat na afloop nog voor een muzikaal intermezzo zorgde.


Terug naar boven