Boekpresentatie 's-Hertogenbosch kookt

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2006 Op maandagavond  9 oktober 2006 werd in KuinKeukenInterieurs aan de Graafsebaan het kookboek 's-Hertogenbosch kookt gepresenteerd. Dat boek is een initiatief van Rob Beernink, die met een gelijksoortige uitgave in Arnhem en Nijmegen veel succes heeft. Na Den Bosch zet Bernink zijn idee door in alle grote steden, zoals die bij de presentatie aankondigde.

Arie Brinkman van Brinkmans kookwinkel, kok Abert Kooy die op de rechter foto het boek uit een kokende pan te voorschijn haalt, dan Rob Beerrnink, de initiatiefnemer van deze uitgave 's-Hertogenbosch kookt' en uiterst rechts gastheer Jim Kuin van KuinKeukenInterieurs.

foto's © paul kriele, 9 oktober 2006.
 

Gastheer Jim Kuin, van het gelijknamige keukencentrum, ontving daar Beernink en Arie Brinkman die de idee overnam en in Den Bosch 19 collegae-ondernemers enthousiast maakte voor deze kleurrijke uitgave die 60 recepten bevat en interviews met 19 Bossche ondernemers. Van serviezenzaak, de slager of bakker, de vishandel en de keuken[interieur]winkel of keukenstudio, de wijnzaak of de messenzaak, zij allen leveren de producten aan aan de horeca. Dat is precies de opzet van tv- kok en docent aan de hotelschool Albert Kooy, die van Brinkman het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. De 43-jarige Albert Kooy vindt dat we trots moeten zijn op de eigen cultuur. Kooy: 'Als we ons afvragen: Wat eten we vandaag?, dat we we dan naar de plaatselijke ondernemer gaan omdat daar de eerlijke Nederlands keuken vandaan komt'.I  
Kooy wil aantonen dat ipv de tapaz en bijv. andere Zuid-Europese garnituren er ook een goede bitterbal of een smakelijke rolmops te ebreiden is, als je je creativiteit maar toont. Het boek kost slechts 9.95 euro en een van de 120 pagina's zal de lezer beslist inspireren tot het bereiden van een gerecht met Nederlandse ingrediënten.

Inkijk in de keuken van  gastheer Kuin keukens met de culinaire deelenemers onder wie Theo Slenders, vishandel Carlo Gepkens en Bram Miuys en de broodspecialist Van Schijndel.  foto's © paul kriele, 9 oktober 2006.
 

Gastheer/vrouw Jim Kuin en Ellen Spierings gaven aan de ondernemers niet alleen gelegenheid dit nieuwe boek te presenteren, ook werden er ter plekke gerechten uitgeserveerd die bakker Broodspecialist Van Schijndel, slager Slenders en de visspecialist Gepkens-Ernst en de vishandel Bram Muys thuis voor deze avond hadden bereid. 
Na de presentatie konden de ondernemers en andere gasten hun verworven boek laten signeren.

Terug naar boven