Energiemarkt en Groene Regio Festival

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2011 | Gewijzigd op: 22-06-2011
Op donderdagmiddag/avond  30 juni 2011 vindt op de Parade de Energiemarkt  plaats. Dertig bedrijven geven er info en demonstratie over energiebesparing en aandacht voor duurzame energie [zonnepanelen en zonneboilers].
Verder is een kachel op biobrandstoffen en een deurbel op zonne-energie te zien. En in het Energiehuis zijn de nieuwste technieken  te bewonderen.

Ter plekke kunt u een gloeilamp gratis inruilen voor een led-lamp. 

De gemeente geeft er informatie over de Energie Subsidie, die u de helft in de prijs van woonisolatie scheelt.  
En er is aandacht voor elektrisch vervoer. Zo zijn er vier elektrische auto’s aanwezig, waaronder een elektrische sportauto (Tesla). De auto's zijn onderdeel van het project Paleiskwartier Elektrisch.
 
Programma
- 13.00 - 21.00 uur: sustainability dance floor: een dansvloer die energie opwekt. als er op wordt gedanst!
- 14.00 - 16.30 uur: huis-, tuin- en keukengroen moet je doen: op het podium van
Greenstage presenteert Hans Tervoort op speelse wijze tips om thuis duurzaam te leven.
- 17.00 - 17.30 uur: debat onder leiding van Laurens van Voorst over de (on)mogelijkheden
van duurzame en maatschappelijk verantwoorde evenementen met Bart Eigeman en leden van het Bosch Energie Convenant en de Communicatieclub 073 als de deelnemende debaters,

Groene Regio Festival’
Op zondagmiddag 26 juni 2011 [vanaf 14.00 uur] organiseert GroenLinks op de zorg- en kampeerboerderij De Locatie, aan de Gemeint 3 in Vlijmen een ‘Groene Regio Festival’. Onder het  thema ‘Bijzonder Buitengebied’ zijn  statenlid Paul Smeulders en  Tweede Kamerlid Rik Grashof te gast.

  Zorg- en kampeerboerderij 'De Locatie' nabij het Engelermeer.

foto © paul kriele, 20 april 2009.

De start is om 14.00 uur met een rondleiding op De Locatie, een wandeling en/of fietstocht langs de diverse natuurgebieden in de buurt en een workshop over duurzame energie in het buitengebied.
Vanaf 15.30 geven gastsprekers een inleidingen over het bijzondere buitengebied tussen Den Bosch, Heusden en Vught. Tussendoor zijn er streekhapjes en een speciaal optreden en de middag wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel.
Meer informatie via Michiel van der Velden 06-11187099.Terug naar boven