Waterige teambuilding voor Gestelse ambtenaren 'Uitvoering....'

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2011 | Gewijzigd op: 22-06-2011
Woensdagmiddag 22 juni 2011 togen een twintigtal gemeenteambtenaren uit St. Michielsgestel van de afdeling 'Uitvoering' per fiets naar Den Bosch voor een dagje teambuilding. Het uitstapje viel niet helemaal in het water, maar toch...

Na een fietstocht door de zuidelijke polders rond de stad kwamen de heren en twee dames aan bij Bastion Oranje voor een cultuur-historische kijk op Brabants hoofdstad. Na aankomst op Bastion Oranje begon het binnen een kwartier te hozen, fietsen waaiden om en schuilen tegen Bossche buien voor een gesloten ingang van Bastionder was hard nodig. 
foto's © paul kriele,  22 april 2011.
-Boven: Na de uitleg over het veel bekritiseerde kanon 'de Boze Griet', dat nooit een schot gelost heeft, stond er een boottocht op het programma. 
Aan water op deze dag was er geen gebrek, behalve voor een van de Uitvoeringsanbtenaren die blijkbaar watervrees had.
En dat dagje Gestelse teambuilding speelde zich af in de stad die als bijnaam de Moerasdraak heeft.
-Rechts de Frederik Hendrik van de Hertogboeren met een kapiten, en een bemanning min één. 

Dat de zomer ook zijn natte kanten heeft ervoeren een 20-tal ambtenaren van de gemeente St. Michielsgestel. De afdeling 'Uitvoering' was voor een middagje teambuilding per fiets door het Sterrenbos en het Bossche Broek naar Den Bosch gekomen. Daar stond een rondleiding in Bastionder op het programma en daarna een boottocht over de Dommel met de Frederik Hendrik van de hertogboeren op het program.  Maar de bezoekers waren al nat voor het eerste onderdeel begon. Een hoosbui dwong hen onder het afdak van het Bastionder te schuilen. Zelfs hun fietsen hadden last van deze voorjaarsbui toen een windvlaag het rijtje deed omvallen.

De gids, die hen meer over de Boze Griet ging vertellen, kwam bij deze kennismaking met de moerasdraak als reddende engel. Het gezelschap mocht van hem het droge op. Al was dat droge nog maar de kelder van Bastionder.

Daarop volgde het slot van het cultuur-historische dagdeel: de boottocht over de Dommel met de schuitjes van de hertogboeren. Daar bleek 'de Gestelse building' toch niet zo hecht te zijn. Een van de mannen viel uit de boot.. Liever gezegd - letterlijk - buiten de boot. Hij bleef als enige, op de Spinhuiswal bij de bushalte naar Gestel, op de terugkeer van zijn companen wachten, vanwege ...watervrees. 


Terug naar boven