Uitreiking prijzen Geveltuinenwedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-07-2011 | Gewijzigd op: 07-01-2012
Dinsdagmiddag 12 juli 2011 worden de prijzen uitgereikt van de winnaars van de recentlijk gehouden geveltuinenwedstrijd*.  De jury heeft vooral gekeken naar onderhoud, variatie van planten en uitstraling. De drie prijswinnaars hebben een  groene waardebon van € 100,- gewonnen.

foto's © roland brouwer, 12 juli 2011. De 1e prijs is voor Fred Boland [m.] aan de Coppensstraat 9 op de Vliert.


De 2e prijs is voor de familie Aarts, Turijnstraat 16 uit Maaspoort   

De 3e prijs is voor de familie Cadee-Matot in de Van Broeckhovenlaan 79 uit ’s-Hertogenbosch.
 

Zij ontvingen ook waardebonnen van een tuincentrum.
Mevrouw B. Schutte aan het Memlincplein 40 heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen.

*De gemeente en BrabantWonen willen bewoners stimuleren om een geveltuin aan te leggen en ook goed te onderhouden. Een goed onderhouden geveltuin draagt bij aan een schoner en fraaier straatbeeld. Ieder jaar, in de loop van de zomer, wordt door de gemeente de geveltuin gecontroleerd op voldoende onderhoud en op bijvoorbeeld op originaliteit en kwaliteit. 
De geveltuinenwedstrijd is een onderdeel van de campagne ‘Samen voor ’n schoon ’s-Hertogenbosch’van de gemeente. Ook de woningcorporatie BrabantWonen is op een aantal plaatsen in de stad projecten gestart om de aanleg van geveltuinen bij bewoners te stimuleren. Een goed voorbeeld zijn de onlangs aangelegde tuintjes bij de Schilderstraat in de Binnenstad en op het Memlincplein.


Terug naar boven