Sieraden maken, breien & zingen op de Zomerschool van Divers

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2011 | Gewijzigd op: 14-07-2011
Divers organiseert dit jaar al voor de tweede keer een Zomerschool in 'In de Roos' aan de Zuiderparkweg. Dat is een vakantie- activiteitenprogramma voor 55-plussers op uiteenlopend gebied en met veel creativiteit.
Er zijn workshops voor sieraden maken, wild breien [om straatbeeld op te vrolijken*] en pop-hits zingen. Deelname kost tussen  € globaal 5- 7,50.  Vorig jaar hadden zich 250 deelnemers/sters ingeschreven. Dit jaar telt de Zomerschool van Divers al over de 300 workshoppers. De -merendeels- vrouwen nemen deel aan gemiddeld 2-3 workshops, vertelt coördinator Ingrid Claassens van Divers die met collega Marion Leejen en Jacquelien Maas [secretariaat] de 'cursus' begeleidt. In totaal zijn er 43 workshops, vertelt Claassens tijdens een rondgang door het wijkgebouw aan de Zuiderparkweg. 'Ze zijn allemaal volgeboekt, wat toch het resultaat van deze zomeractiviteit tekent.' De instructies worden door professionele docenten gegeven.
De Zomerschool is een project van Divers samen met het netwerk Oudereneducatie, de Openbare Bieb,Vivent, de Muzerije en de seniorenvereniging HEVO/Rosmalen.

-Boven: De coördinatoren van de Zomerschool van Divers in De Meent/ 'In de Roos'] aan de Zuiderparkweg, vlnr Ingrid Claassens, Marion Leejen en Jacquelien Maas [secretariaat].
-Links: de Deelneemsters aan de workshop 'sieraden maken' olv Clazien van Dijk.

foto's © paul kriele, 14 juli 2011

Docente Clazien van Dijk [turquoise twin set] die de workshop 'Sieraden maken' begeleidt, is eigenlijk kalligrafie docente. Zij is aangesloten bij de Vughtse Vereniging 't Schrijverke, dat een echte kalligrafieclub is, aldus Clazien die met plezier de workshop 'Sieraden maken' doet. 'Maar het is wel heel geduldig werk.' 

Bij deze worskshop zitten geen mannen. Adri Hulsel uit Rosmalen vertelt dat ze deelneemt '..om er misschien iets van te kunnen leren. Thuis heb ik dit ook als hobby.  En het huishouden gaat toch wel door. Daar doe ik eigenlijk niet veel aan. Anders pakt mijn man dat wel op...', vertelt de 67-jarige die alles graag  met d'r handen doet.

Opnamen tijdens de workshop pophits zingen olv docente Imke Hoevenaars. Daar hoorden we welklinkende jaren 70-hits van Abba [Thank you for the music ], Yesterday [Beatles] en Opzij [Herman van Veen].  Bij deze workshop zitten twee mannen onder wie George van der Zande die een weblog bij houdt.

 foto's © paul kriele, 14 juli 2011.
 

Imke Hoevenaars van de workshop 'Pop-hits zingen' is muziekdocente aan middelbare scholen in Oisterwijk en Eindhoven. Imke is als muziekdocente bij de Zomerschool gekomen via het Vughtse zangkoor 'All 4 you'.
Behalve pop-hits zingen en sieraden maken was er op deze donderdagmorgen14 juli 2011 in De Meent/In de Roos ook een workshop wild breien, waar  iedereen die er zin in heeft , de breinaalden ter hand kan nemen. 

Mede-zanger George van der Zande is een actieve  Bosschenaar die behalve Bossche belevenissen op internet publiceert, ook nog zelf vrijwilligerswerk onder meer in wijkwinkel.
George: 'Ik vond het leuk om te gaan zingen. Het is ook een beetje uit nostalgie. Ik ken al die liedjes uit die jaren. Toen ik me opgaf dacht ik: Er zullen wel meer mannen aan deelnemen. Maar voor deze workshop zijn het er maar twee.'

Feestelijke afsluiting
De serie workshops van de Zomerschool wordt afgesloten op donderdagmiddag 21 juli 2011/14.00 uur, ook weer in 'In de Roos' aan de Zuiderparkweg. Daar zal wethouder Geert Snijders [o.a. Zorg en Welzijn] de feestelijke afsluiting doen.
Op de slotbijeenkomst is er een demonstratie ballroom dansen en een uitvoering van het 'pophits zingen'. Andere workshopdeelnemers/sters exposeren er hun werk.
*Het aankleden/opvrolijken van het staatbeeld van bijv. bomen en bruggen is een activiteit van www.typischdenbosch.com

Terug naar boven