Engelse vrienden- fiets-club crosst door Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2006 Op dinsdagmiddag 30 mei 2006 ontmoetten we op de Markt een fietsclub. Het opvallend aan hen waren de oranje gekleurde hoeden. Dat was uiteraard de reden dat Bastion Oranje er op af stapte..
Uit een praatje bleek dat het Engelse vrienden zijn die met elkaar al jaren achtereen fietstochten maken door Nederland. Ze vetrrekken per vliegtuig vanuit Engeland, maar zodra ze voet aan vaste wal hebben gezet, nemen ze de fiets. Deze editie logeerden de 14 mannen en vrouwen in Oisterwijk. zo vertelt John Hill degene die het woord voert.Maar ze hadden voorgaande jaren waren ook al in Drente [Assen] en Gouda, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Leiden nog meer plaatsen bezocht. Voor deze trip door Brabant hebben ze vijf dagen uitgetrokken.

 foto's © paul kriele, 30 mei 2006.
Een Engelse vriendenfietsclub die dinsdag 30 mei 2006 Den Bosch aandeed. Ze logeren in Oisterwijk, maar de 14 Engelsen kennen al heel wat Nederlandse plaatsen.

Waarom ze toch oranje petten en hoeden dragen? Dat is als 'support voor Nederlands vertelt Hill, die perfect Nederland kan praten. Die ondersteuning duidt niet op het afgelopen songfestival, want dat vloog in duigen, maar op het naderend wereldkampioenschap voetbal.
John Hill vertelde verder nog dat ie twee jaar bij de Nam heeft gewerkt vandaar die woordjes Nederlands die hij zonder accent uitspreekt. een vriend van Hill draagt een regenjack waarop de rugtekst staat: BEES en daaronder RUGBY, ofwel omgekeerd RUGBYS. Dat is dus een van de elementen, behalve fietsen, die hen bindt.