Expo Pop-Up modejurken in Stadskantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2011 | Gewijzigd op: 02-08-2011
In het Stadskantoor loopt t/m 14 augustus 2011 een expositie met modepoppen. De uitvoering is geïnspireerd op een 17e eeuwse gravure van het stadhuis. De papieren poppen zijn gemaakt door leerlingen van 4-HAVO en 4-VWO van het St. Janslyceum, tijdens vier workshops, die onder leiding stonden van Anne-Marie Brogtrop en Perry van Berkom die ook de idee hadden uitgewerkt.  Hannah van Booren van het  lyceum was bij dit initiatief de coördinatrice.

-Boven: De levensgrote kartonnen modepoppen, die door leerlingen van 4-HAVO en 4-VWO van het St. Janslyceum werden gemaakt.
-Rechts boven: Gravure van het 17e eeuwse stadhuis uitvergroot door Océ.
-Rechts: Op de Pop-Up- jurken in de etalage van het Stadskantoor zijn markante delen van het stadhuis herkenbaar, zoals bijv. het stucwerk, de ballustrade van het bordes en het uurwerk
.

foto's © paul kriele, 2 augustus 2011.

De workshops die vooraf werden gegaan door studies van de17e eeuwse architectuur en mode en met het maken van  foto's van [details van] het stadhuis, werden gegeven in een leegstaand pand aan de Zuiderparkweg dat al door kunstenaars wordt gebruikt.,.
De leerlingen kregen de benodigde materialen mee naar huis, zoals karton, de door Océ gekopieerde gravure en gereedschap.