Stad is genomineerd als 'Fietsstad 2011'

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2011 | Gewijzigd op: 02-08-2011
‘s-Hertogenbosch is een serieuze kans-hebber voor de eretitel 'Fietsstad 2011',  die door de Fietsersbond wordt opgezet. Nadat onze gemeente zich kandidaat heeft gesteld is na onderzoek door het landelijk bureau van de Fietsersbond de stad als een van de vijf kandidaat-gemeenten voorgedragen. Harderwijk, Houten, Groningen en Pijnacker-Nootdorp zijn wat dit betreft de concurrenten.
Naast een uitgebreide onderbouwing heeft elke gemeente soms indrukwekkende, verbeteringen voor de fietsers aangedragen. De vijf hebben dat beter gedaan dan elke andere gemeente die zijn plannen indiende.

De stad doet er veel aan om het de fieters naar de zin te maken en om fietsfaciliteiten aan te leggen.

foto © paul kriele,18 april 2011.

Wethouder Jan Hoskam die nog niet de vlag wil uithangen, ziet dat er steeds meer wordt gefietst. De gemeente doet veel om het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik zie deze uitslag als een flinke duw in de rug om daarmee voortvarend door te gaan. Hoewel de Fietsersbond heeft aangegeven dat wat dat betreft meedoen belangrijker is dan winnen, willen wij toch heel graag met de eer gaan strijken,'aldus Hoskam.

Op www.fietsstad2011.nl   staan van alle deelnemende gemeente goede voorbeelden van verbeteringen die het fietsen aantrekkelijker en veiliger maken.