Den Bosch promotion op 'Hapje Tapje' in Leuven

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2011 | Gewijzigd op: 11-08-2011
In 2012 bestaan de vriendschapsbanden tussen Leuven en ’s-Hertogenbosch 750 jaar en beide gemeenten willen dat dan graag vieren. De ‘Stichting Comité Leuven – ’s-Hertogenbosch’ heeft tijdens Hapje Tapje daar al vast een voorschot op genomen. Den Bosch was prominent aanwezig op het culinaire evenement 'Hapje Tapje', dat op zondag 31 juli 2011 in het oude Leuvense centrum plaatsvond.

   
'Hapje tapje Leuven' op 31 juli 2011, waar ook een Bossche  [koek] stand  stond.  foto's © frans peters, 31 juli 2011.

Op dat evenement toonden de restaurants allerlei streekproducten uit Vlaams-Brabant zoals dat ook op Bourgondisch 's-Hertogenbosch gebeurt.  Voor de eerste keer waren vijf topkoks uitgenodigd die er een spectaculaire kookdemonstratie  gaven.
Ook de bierliefhebber kwam er aan zijn trekken. Bijna alle Leuvense café’s stonden er met een bierstand waar bekende en exclusieve bieren geproefd konden worden. Op de Oude Markt was de Langste Toog van Europa ingericht, waar men met een exclusief bierglas diverse bieren kon proeven. 

In de Bossche stand konden de Leuvenaren kennis nemen van de toeristische activiteiten van [Noord-] Brabants hoofdstad. Dit keer was niet de Bossche bol, maar de Bossche koek er prominent aanwezig. Die promotie verzorgde Sylvana de Backer en haar zonen die diverse voorgerechtjes en borrelhapjes van Bossche koek bereid, aan het publiek presenteerden.