1e Lustrum Bossche Red Hat Society

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2011 | Gewijzigd op: 18-08-2011
Vandaag donderdag 18 augustus 2011 vierde de Bossche Red Hat Society* haar eerste lustrum. Gastvrouw Renéee Spermon-Marijnen  bedacht een gevarieerd program met ontvangst in de Beurdsestraat, waar koffie-met-Bossche- bol werd geserveerd.
Ook staat er een lunch in de Kerkstraat en een diner bij het Eurohotel op het programma. Daar tussendoor kregen de 27 dames uiteenlopende creatief getinte opdrachten mee. Die lopen van het knutselen van een corsage, tot een gedicht** maken en een liefdesbrief schrijven. Meestal gebeurt dat op een van de Bossche terrassen want van de meesten ligt de leeftijd boven de 50.  Rond het middaguur ontvangt loco-burgemeester Jan Hoskam de uitbundige dames in de Oranjegalerij van het stadhuis. Aansluitend was er een korte rondleiding.
Voor en na de koffie was er gelegenheid voor het maken van wat groepsfoto's, want de charmant geklede dames zijn ijdel en lunchen op de stoep, sorry trottoir, van het Eurohotel om goed gezien te worden, aldus  de Vice-Queen Marijke Verdal grappend. 
De dagafsluiting van de gezellgheidsclub vindt plaats met een aperitief en eenvoudig diner in 'Warm Onthaal' in de Hinthamerstraat, waar ook de prijsuitreiking van de opdrachten zich zal voltrekken.
Naast deze chapter is er ook nog een 'Duke Town Daisies', maar deze is twee jaar jonger dan 'de Bossche ladies'.

Het stadhuis was even een rustpunt en de locatie om door  loco-burgemeester Jan Hoskam ontvangen te worden.

-Foto rechts boven de vice- queen Marijke Verdonk [r.]  links Paula Zetz en 2e vl Annie Herber-van Zantvoort  en 2e v.r. gastvrouw Renée Spermon-Marijnen.
-Foto rechts: De dames wilden niet alleen met  'de loco' poseren, maar ook vóór de Majesteit, tenminste voor het schilderij dat achter hen hangt....

foto's © paul kriele, 18 augustus 2011.

*In Brabant zijn zo'n 25 chapters actief. Clubs die regelmatig met elkaar ontmoetingen organiseren. Landelijk zijn er dat een 100-tal. Indertijd kwam de oprichting voort uit een reactie op de mannensociëteiten en serviceclubs als de Lions en Rotary.

**Een - buiten mededinging - gedicht:  
27 Kakkineus kakelende kippen
liepen kwiek en kras
langs de Bossche kermis...


Terug naar boven