KLPD begeleidt 'VIP'op bezoek aan de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-09-2011 | Gewijzigd op: 01-09-2011
Vandaag -1 september 2011 - reden op het middaguur heel zoetjes twee zwarte gepantserde en geblindeerde  BMW 's uit de 7-serie via de Kerkstraat en de Vughterstraat naar de Markt, waar ze - zogenaamd nonchalant -parkeerden.
De limousines waren -op de achterbank- leeg, maar aan het stuur zat een beveiligingsbeambte', herkenbaar aan 't oortje.
De BMW's stelden zich op afstand van elkaar op de Markt op, eentje bij V&D en de ander bij de nieuwe modezaak Gerry Weber.
Merkwaardiger wijze zaten verderop, op het terras van café Jeronimus op de Markt, enkele mannen in dagelijks outfit, en ook met een oortje in. Blijkbaar onderhielden al deze kerels kontakt met elkaar.
Naast een van hen zat - ook op  het terras van Jeronimus- een onopvallende mevrouw aan een flesje fris, die tussendoor naar het toilet ging en nagenoeg direct gevolgd werd door een van beveiligingsbeambten.

-Boven: Enkele beveiligensbeambten op het terras van café Jeronimus vlakbij de plek van de fictieve VIP.
-Rechts boven: Het tafeltje van de 'VIP' met een beambte ernaast.
-Rechts:  Een van de twee zwarte geblindeerde BMW's 7.

foto's © paul kriele, 1 september 2011.

Uit informatie bleek ons dat het hier niet om een echte VIP maar om een fictieve persoon ging die de rol van VIP vervulde.
Het was een oefening van de KLPD, de Koninklijke Landelijke Politie Dienst, waarvan dit DDB, de Dienst Diplomatieke Beveiliging onderdeel uitmaakt.
Maar de oefening was nog niet afgelopen. Het zou kunnen zijn dat de heren alert blijven om waakzaam te zijn op een   fictieve overval op hun protégé. De mannen bleven nog lang op en neer lopen..