1e dvd 'Den Bosch experience'

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2007 Zondag 28 oktober 2007  werd in TheateradParade het eerste exemplaar van de op dvd gezette promotiefilm Den Bosch Experience aan twee verdienstelijke Bosschenaren cadeau gedaan. Wethouder Bert Pauli reikte de dvd uit aan de 91-jarige mr. Hein Bergé en de 80-jarige architect Jan van der Eerden. Zij hebben zich privé en via de politiek in de jaren 60 ingezet om de Binnendieze en historische gevelrijen te vrijwaren van de na-oorlogse sloopdrift. De door Han Meeuwsen samengestelde film laat Den Bosch zien in zijn moderne en historische aspecten, met uiteraard de Sint Jan, kermis, Markt[handel], Binnendieze en Oeteldonk.
 
De eerder, met een door konigingin Beatrix uitgereikte zilveren anjer, gelauwerde Bosschenaren, mr. Hein Bergé [*1916] en Jan van der Eerden [*1927], hier tezamen bij de opening van de expo van Anneke Boot op 15 september 2007 in Museum Slager. Een schermopname van de openingspagina.


linker foto © else van helmond, 15 september 2007. 

 

Het is een dia-show met een groot aantal foto's, filmfragmenten en animaties, hier en daar met een knipoog gemaakt.
Maar de onderwepen zijn erg selectief gekozen, aangezien overdreven aandacht aan de St. Jan wordt besteed, maar niet aan het Zwanenbroedershuis, de Moriaan met de VVV en haar activiteite. Evenmin komt Museum Slager in beeld. De slome stem [voice over] klinkt weinig professioneel. 
De dvd is voor 10 euro bij TheateradParade verkrijgbaar.