Daling huizenprijzen: Den Bosch aan kop

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-09-2011 | Gewijzigd op: 02-10-2011
Den Bosch loopt aan kop als het om de daling van de huizenprijzen gaat tov augustus 2008.
In Den Bosch daalt - na Emmen – het prijsindex cijfer met -9,0 % het meest [Emmen -9,6 %]. Dat maakte het CBS deze week bekend.

*Zie kanttekening van makelaar Marc van den Berg van Boumij.

Nieuwbouw in de Groote Wielen  Weidehoven.
foto's © 7 juli 2009 en 28 februari 2007[r.]
Officierswoningen aan de Citadellaan.

In het persbericht van het CBS staat, dat vanaf medio 2008 de prijzen van de koopwoningen vrijwel onafgebroken zijn gedaald.
Bovendien registreert Den Bosch het meervoudige van de daling in de andere grote Brabantse steden: Tilburg [-4,4], Eindhoven [ -3,3] en Breda [-1,8].
Het CBS houdt jaarlijks deze prijsindex bij, maar specificeert niet de grootte, ligging of het karakter van de huizen.

Opvallend is dat in de vier grote steden in de Randstad de daling het laagst is. Zelfs in Amsterdam, dat anders voorop loopt bij een laagconjunctuur, heeft een erg lage daling. In Utrecht was er zelfs een stijging: +3,1 
Boumij spreekt CBS- conclusies  over Bossche scor embt huiznespreislaing tegen.

Ontkenning van CBS-statistiek mbt lage Bossche huizenprijzen.
Op de info-avond van Boumij [30 september 2011] over het Project 'Carolus 'relativeerde makelaar Marc van den Berg sterk de statistiek die het CBS hanteert aangaande de daling van de huizenprijzen, waarbij in Den Bosch de sterkste daling zou plaatsvinden.

Het CBS gooit ten eerste alle typen huizen op een hoop. Daardoor krijg je een vertekend beeld, concludeert Van den Berg
.
Sterker nog in die registratie van het CBS zitten ook de verkopen van projecten als Boschveld en Meerendonk en Graafsewijk /Hinthamerpoort waar veel typen sociale woningen worden teruggebouwd, zegt Van den Berg die het CBS-bericht ongenuanceerd vindt.
'In Den Bosch heerst nog steeds een druk van buitenaf van gegadigden die in Tilburg en bijv. in Eindhoven werken en voor Den Bosch kiezen als woonstad.'
Van den Berg benadrukt dat het project Carolus het eerste bouwprogramma sedert jaren is in de stad voor gegadigden van huizen die dichtbij het centrum liggen. Met name doorstromers uit Muntel en Vliert zien nu hun kans voor een huis in en trapje hogere categorie, zoals die in plan 'Carolus' komen..


Terug naar boven