Den Bosch voor 2e keer 'Meest Gastvrije Stad'

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2011 Woensdagmiddag 12 oktober 2011 werd in het stadhuis aan Den Bosch opnieuw de titel 'Meest Gastvrije Stad' uitgereikt. In diverse categorieën scoorde de stad hoger dan in 2010. Breda, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en ’s-Hertogenbosch waren de genomineerden.
Voorafgaand was er een lunch in restaurant Coquille voor alle genomineerden. Later op het stadhuis gaf Lennert Rietveld van Van Spronsen & Partners horeca-advies, uitleg over het onderzoek dat aan de titel ten grondslag ligt.  Daarin spelen 27 criteria mee. Van 21 steden worden deze criteria belicht. Het gaat o.a. om „vriendelijkheid & veiligheid‟, „stad & architectuur‟, „horeca & vrije tijd‟ en „bereikbaarheid & informatie‟.

Om half drie reikte Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, aan burgemeester Rombouts de titel uit.
‟s-Hertogenbosch krijgt voor alle categorieën een hogere waardering dan in het voorgaande jaar. De stad scoort wederom zeer hoog op het gebied van „horeca & vrije tijd‟, maar ook „stad & architectuur‟ eindigt dit jaar hoog.

Voor het behalen van de titel werden bezoekers van de VVV op de Markt getrakteerd op mini Bossche bollen van Vermeulen & Den Otter. Voor meer info:  www.meestgastvrijestad.nl.