350ste leerbaan voor Nicky Chiaochan

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2007  Donderdag 21 juni 2007 werd in het bestuurscentrum de 350-ste leerbaan gehuldigd Dat was Nicky Chiaochan. Zij kreeg - nog studerend- als lid van het schoonmaakteam van het Carolusziekenhuis daar een baan aangeboden. Intussen is Nicky geslaagd voor haar basisopleiding . Haar volgende stap is een studie 'verzorgende' aan het Koning Willem 1-College in Vught.


-Boven: Nicky Chiaochan [2ev.l.],die rechts gefeliciteerd wordt door wethouder Bart Eigeman vanwege haar positie als 350ste leerbaan-deelnemer in het Actieplan Leerbanen 's-Hertogenbosch.
-Links: Theo van der Veerdonk, de projectleider van het Leerbanenplan, tevens beleidsmedewerker Onderwijs van de gemeente.  

 

Via het regionaal Actieplan Leerbanen worden bedrijven ingeschakeld om met de hulp van het ROC, het CWI , het Midden en Kleinbedrijf [MKB]en de gemeente het voortijdig schoolverlaten te voorkomen en de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Bedrijven vervullen bij deze aanpak een soort ambassadeursrol. Dat doen zij door scholieren van het VMBO, het Koning Willem I-College, of het ROC al voortijdig aan een zgn. leerbaan te helpen of bij plaatsing te bemiddelen.

Vooraan Yvonne Moerman, lid van het College van Bestuur van het Koning Willem 1-College.   P.Bleijs van Heineken een van de grote 'afnemers' van het Leerbanenplan.