Galant wint VSB-prijs in '1001 Kracht Sterren '

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2011 Vrijwilligersnetwerk Galant  [van Divers]  heeft vrijdag 9 december 2011 met het project ‘1001 Kracht’ de 1e prijs gewonnen in het project ‘VSB Duizend en één Kracht Sterren’. Eregast prinses Máxima was bij de uitreiking aanwezig.
Dit landelijk project ging vier jaar geleden van start met als doel duizenden allochtone vrouwen maatschappelijk te activeren om mee te kunnen doen in de samenleving. Velen van hen dragen nu op eigen wijze een steentje bij aan onze samenleving.
Galant won in de categorie 'Voldoende en geschikte (vrijwilligers)plekken', een van de zes onderdelen waarop geselecteerd was. 

Het Duizend en één Kracht projectteam van MOVISIE selecteerde uit alle inzendingen achttien genomineerden, verdeeld in zes categorieën:
Galant wordt beloond met een ‘VSB Duizend en één Kracht Ster’ en een geldbedrag van € 1001 beschikbaar gesteld door VSBfonds.
De jury bestaat uit:  Senna Bouteba [ Mens & Maatschappij bij VSBfonds], Ella Vogelaar: oud-minister (PvdA) van Wonen, Wijken en Integratie (WWI)
Joan Ferrier: directeur E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit
Marius Ernsting: voorzitter Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV)
Carlien Scheele: waarnemend directeur Directie Emancipatie van het ministerie van OCW