Visie op de stad in 2025 door architect Aart Wijnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-12-2011
Architect Aart Wijnen, directeur van het architectenbureau 'De Twee Snoeken', was voorzitter van het Bossche Architectuur Instituut [BAi], motor achter de Creatieve Piramide [met de stadsdebatten], co-auteur van de 'Taal van de Stad', bestuurslid van het Europees Keramisch Werkcentrum, Prins Bernhard Cultuurfonds en Brabant Brein en adviseur van het City Change Center.

foto © gerarrd monté,  31 mei 2007.

‘Eeuwen geleden zeiden de Bossche burgers: We gaan een kerk bouwen en die kathedraal is er ook gekomen.
In Brabant Brein zijn mensen met een hart voor de provincie verenigd. Daar zie je de kunst van het samen leven, een initiatief dat is opgezet door de bewoners zelf. In Brabant Brein, waar tientallen Bosschenaren van erg uiteenlopende disciplines kregen zij gelegenheid hun voorkeuren te zeggen.

Tot slot stelt Aart Wijnen om mensen zelf hun toekomst te laten bedenken. Wijnen ziet meer menselijke verbanden en ‘het verhaal’ terug in een stad. Omdat aan te tonen pakt hij het voorbeeld op, dat hij in een Marokkaans stadje tegenkwam. Daar waren in het stratenplan tussenstraatjes aangelegd. Door die opzet kan bijv. ook in ons land de sociale cohesie terugkeren.’