Visie op de stad in 2025 door Renée Spermon

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-12-2011 | Gewijzigd op: 30-12-2011
Renée Spermon-Marijnen staat in de stad bekend als de voorzitter van de Bewonersvereniging leefbare binnenstad en als fysiotherapeut. Het beroep van manuele fysiotherapeut oefende zij uit bij ‘FysioBerlicum’.
Vóór haar voorzitterschap van de Blb was Renée Spermon lid van de Provinciale Staten voor de VVD en daarvoor zat zij acht jaar in de gemeenteraad van Berlicum, later Sint Michielsgestel.
In de categorie ‘bijfuncties’ is Spermon secretaris van het bestuur van de Stichting Vrienden van het Jeroen Boschziekenhuis en lid van het dagelijks bestuur van de Cliëntenraad van het JBZ.

foto © paul kriele, 19 juli 2011.

 

Renée-Spermon-Marijnen:
'Als woonstad zet Den Bosch een nieuwe trend in. De trek naar de stad zal enorm toenemen, niet alleen ouderen zullen naar de stad verhuizen ook jongelui kiezen voor de stadse faciliteiten.
In de dorpen vindt een ontgroening plaats en het aantal winkels en voorzieningen zullen er afnemen.
Den Bosch wordt ook een zeer aangename woonstad omdat wij [Blb, red.] inzetten op een autoluwe binnenstad en verbetering van het OV.
Het aantal overnachtingen zal toenemen omdat het ‘Congrescentrum1931’uitgegroeid zal zijn tot een internationaal bekend staand congres centrum.
Wij zien het museumkwartier uitgebreid met bijv. het Religieus Museum, die samen inspirerende tentoonstellingen organiseren. Het nieuwe theatergebouw op de KPN-locatie met zijn Multi-functionele theaterrestaurant dat uitzicht biedt op het Bossche Broek, trekt grote aantallen bezoekers die naar believen kunnen overnachten in het vijf-sterrenhotel dat gevestigd in de etages van het voormalige Paleis van Justitie of in het meer laag drempelige ‘one-room hotel’, waartoe het Huis van Bewaring is verbouwd.
Intussen is het Paleiskwartier afgerond. Op Willemspoort staan naast gewone stadswoningen, domoticahuizen voor gehandicapten en andere zorgbehoeftigen. In de nabijheid is een geboortehotel en een zorghotel gekomen. Door de samenwerking met de Universiteiten van Wageningen en Tilburg is een brainport ontstaan op gebied van Food and Health. In relatie tot levensbedreigende ziekten, obesitas en de generatie ouderen wordt intensief onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven.
Kortom Den Bosch zal, mede doordat het stadsbestuur inzet op het onderscheidend vermogen van onze karakteristieke stad, in 2025 weer bloeien. '