Den Bosch: sterkste economische stad, volgens Elsevier

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2012 | Gewijzigd op: 30-03-2012
Elseviers' onderzoek naar 'Toplocaties' geeft als uitslag dat Den Bosch nog boven Amsterdam [18e plaats], Rotterdam [27ste plaats] en ook boven Breda [4e plaats], Eindhoven [3e plaats] en Tilburg [20ste plaats], de sterkste economische stad is in 't  land.
Zwolle staat op de 2e plaats. Utrecht wint bij de provincies, Oost-Nederland toont de snelste groei.

Elservier laat elk jaar door bureau Louter uiteenlopende aspecten van de economische bedrijvigheid en ontwikkeling testen. 
In de economische vitaliteit van provincies scoren Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant als besten. Drenthe, Friesland en Limburg zijn de hekkensluiters.

Bossche economische aspecten
De leegstand  [winkels, kantoren en horeca ] daalt. De gemeente  zegt dat dat cijfer de laatste jaren stabiel blijft namelijk  4-6 %,  zoals gisteren -29 maart 2012- gemeld in het artikel 'Grote opkomst voor wandeling 'leegstand'
Het aantal arbeidsplaatsen in de stad zakte van 100.000 naar 96.000.

Opvallend is, zoals eerder werd aangegeven, dat uit het onderzoek van Deloitte*bleek, dat het bedrijfsleven ontevreden is over de beschikbaarheid aan gekwalificeerd personeel, de bereikbaarheid [..] / openbaar vervoer en de aansluiting van gediplomeerde VMBO-ers VMBO-ers en technisch personeel op dat bedrijfsleven.

*Onderzoek Deloitte
zie artikel dd. 6 maart 2012 'Den Bosch scoort als vestigingsplaats het laagst'