Gemeente X Brabant Wonen: Winnaars geveltuinenwedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-06-2012 | Gewijzigd op: 20-06-2012
Vanmiddag, dinsdag 19 juni 2012, werd in de Oranjegalerij van het stadhuis door wethouder Ruud Schouten aan vier winnaars van de geveltuinenwedstrijd een prijs uitgereikt .
Volgens wethouder Schouten draagt een mooie tuin in de straat bij  aan het leefplezier van de burgers.
Deze wedstrijd, waarmee we tien jaar geleden bescheiden begonnen,  loopt van Hintham tot Engelen en van de Maasboulevard tot aan de Gestelse buurt, aldus de wethouder.

Foto's van de winnende tuinen onderaan.

De winnaars gegroepeerd naast  uiterst links Ingrid van de Braak woonconsulent van Brabant Wonen en middenin -verscholen achter een boeket - wethouder Ruud Schouten.

Vlnr de winnaars Hans van der Aa [2evl] van de Maastrichtseweg en dan het echtpaar Mari, Charlotte, met Milo op de arm, Durieux [Pelssingel] en in geruit overhemd, Joffrey Klerks van de Parcivalring in Engelen en helemaal rechts Annemarie Hageman en Time van der Sluijs uit de Schildersstraat.
 

foto © paul kriele, 19 juni 2012.

Wethouder Schouten: 'Tien jaar geleden begonnen we met 10 à 15 tuinen en nu hebben we er al over de 250.
 Wat is een geveltuin? Je hebt een voortuin als je 2 stoeptegels weghaalt en een geveltuin als het om anderhalve tegel gaat. Deelnemers dienen zich wel aan te melden, want illegale tuinen die kunnen niet deelnemen. Maar ik zie het als een verrijking als je een tuin mag/kunt onderhouden.'

De wedstrijd wordt begeleid en gejureerd door Henk Verschuur en Wilbert de Laat en Piet van der Hoeff van Beheer Openbare Ruimte [realisatie en beheer].
 'Wij letten op de verzorging en de plantensamenstelling. We zien natuurlijk direct of het om een nieuwe of een oude tuin gaat. Die laatste zakken vaak af. De kunst is om een oude tuin te hebben die er goed bij staat,' licht jurylid Henk Verschuur toe.
De prijs bestaat uit een entreebewijs voor de Tuinen van Appeltern en een  plantenboek.

n
Hans van der Aa [r.] van de Maastrichtseweg. Middenin wethouder Ruud Schouten en links Ingrid van de Braak van Brabant Wonen. Joffrey Klerks van de Parcivalring in Engelen.
Mari Durieux van de Pelssingel.

foto's © paul kriele, 19 juni 2012.
Annemarie Hageman en  [niet op de foto] Timen van der Sluijs van de Schildersstraat.

Annemarie Hageman van de Schildersstraat, waar de vorige week een fresco werd onthuld, nam de gelegenheid te baata bij de wethouder aan te dringen op de aanleg van een stadstuin in de straat.  Daarvoor had ze een rapport 'Groepsproject Schildersstraat' met als ondertitel 'Tuin der Lusten' meegenomem die ze de wethouder aanbood.
De erg actieve bewoners van de straat zouden graag opde grens met de Zuster van deOrthenpoort [bij het Oeteldonksch Gemintemuzejum] ook een tuin ingericht willen zien, die  vergelijkbaar kan zijn met de Jeroen Boschtuin.

De vijfde winnaar, mevrouw Palmen van de IJsselsteinstraat, wenste niet te komen..

Maastrichtseweg 12 Hans van der Aa Joffreey Klerks in de Parcivalring in Engelen
-Boven: Mari en Charlotte Durieux aan de Pelssingel.
Rechts boven:"Schiodertsraat met Annemarie Hageman en Timen van der Sluijs in de Schidersstraat.
-Rechts: mevrouw Palmen in de IJsselsteinstraat 11.

foto's © juni 2012, gemeente den bosch.


Terug naar boven