Ambtenbaren promoten wielerstad Den Bosch op OK in Londen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2012 | Gewijzigd op: 09-08-2012
Vanmorgen- donderdag 9 augustus  2012- vertrekken rond half een 22 ambtenaren van diverse gemeentelijke afdelingen per fiets naar Londen. Daar bezoeken ze zaterdag het Heinekenhouse. Ze willen er ook een OK- onderdeel meemaken. Zondag 12 augustus vangen ze de terugtocht aan.
De sportievelingen werden vanmorgen in de stadhuishal toegesproken [of door wethouder Huib van Olden of door Irma Woestenberg], daarna volgde de lunch en om half één worden ze voor het Stadskantoor door hun collega's uitgezwaaid voor hun tocht van 600 km vice versa.

Anna Frankplein
De ploeg van 22 ambtenaren staat klaar voor de lunch en een aanmoedigingdswoord van wethouder Van Olden of gemeentesecretaris Woestenberg in het stadhuis.

foto © paul kriele, 9 augustus 2012.

De tocht -ze doen en deden al vaker stedenbezoeken- gaat  naar Hoek van Holland dan oversteken met de  boot [al slapend] naar Harwich en dan weer fietsend naar London. De ploeg overnacht vrijdagnacht bij vrienden in Lewisham.

Doel van de tocht is Den Bosch te promoten als sportstad, specifiek als fietsstad en de sporters daar uit te nodigen om maandagmiddag 13 augustus op het Stationsplein aanwezig te zijn voor de huldiging van de deelnemers aan de Olympische Spelen 2012.
De ploeg bestaat behalve uit de 22 fietsers, uit een ploegleider, een motorescorte en een bagagewagen.