Foto-impressie huldiging OS- deelnemers op Stationsplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2012 | Gewijzigd op: 16-08-2012
Ellen Elemans maakte vanmiddag -13 augustus 2012 -een reportage van de huldiging van alle deelnemers aan de Olympische Spelen.  's-Hertogenbosch was verkozen tot  ' Welkom Thuis-stad'.
Daarmee was Den Bosch ook de eerste plaats waar de sporters met het Nederlands thuispubliek geconfronteerd werden. Ze stonden sprakeloos over zoveel belangstelling en dat zovelen zo meegeleefd hadden. 


Indruk van de menigte die vanaf het station tot aan de Wilhelminabrug was samengedrongen
.

foto's © ellen elemans, 13 augustus 2012.

Het plein voor het station was ingericht als evenementenplein, maar was wel te krap. De organisatoren bleken niet op zoveel - tegen de 20.000 -toeschouwers te hebben gerekend.
Bovendien konden velen het schouwspel niet direct volgen door alle afzettingen en gecamoufleerde  hekken en  beveiligingspersoneel.
Maar dat was ook de reden dat de gemeente om 16.20 uur omriep dat de binnenstad was afgesloten en men beter thuis kon blijven om de huldiging via de NOS te gaan volgen.

De Thalys uit Brussel die via Breda reed, kwam precies om 16.00 uur op perron 1 aan. De sporters en hun begeleiders en de NOC*NSF-deputatie werd daar verwelkomd door burgemeester Ton Rombouts met links Epke Zonderland en rechts zwemster Raomi Kromowidjojo.-Boven De presentator van het feestelijk programma was Winston Gerschtonowitz en speciale gasten waren Nick en Simon en Ali B. [onder].

foto's © ellen elemans 13 augustus 2012.

De sporters
-Hierboven vlnr.: turner Epke Zondeland, plankzeiler Dorian van Rijsselberghe en zwemster Ranomi Kromodjojo en de wielrenster Marianne Vos op het erepodium van de Welkom Thuis stad.
-Rechts boven: Nog eens hockeyers en zwemster tonen hun zilveren, resp. gouden medaillies
-Rechts: De atleten met midden in o.a. de sprinter Churandy Martina die in de trein op weg naar Den Bosch zijn slapende collegae -sporters probeerde te interviewen.

foto's © ellen elemans, 13 augustus 2012.
 -Boven: Toespraak door burgemeester Ton Rombouts, die de aankomst per trein van de NS vergeleek met een ander Bosch hoogtepunt:  de jaarlijkse inhuldiging van Prins Amadeiro van Oeteldonk, die- traditiegetrouw- ook steeds stipt op tijd verloopt.

-Rechts boven: De hockyers die zilver behaalden. 

-Rechts: De media waarvande technische colonne stond opgesteld op de dwarswegen van de Stationsweg.Terug naar boven