Advocaten Koopman & Van Steijn fanatieke OS-huldiging watchers

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2012 | Gewijzigd op: 17-08-2012
Uit een fotoreportage van de bekende fotograaf Henk van Esch blijkt dat er in het advocatenduo Floris Koopman en Hugo van Steijn twee fanatieke watchers waren van de grootse en massale huldiging van de tientallen deelnemers 'OS 2012'  op maandagmiddag 13 augustus 2012. Dat evenement  met als motto 'Welkom Thuis', trok ruim 15.000 bezoekers.

Stationsplein 4: vanuit deze erg hoge, misschien wel bedoeld ongeziene, positie bekenen maandagmiddag 13 augustus 2012 twee juristen 'Welkom Thuis'.
Het kantoor gaf die dag geen thuis.

foto's © henk van esch, 13 augustus 2012.
dr. Floris Koopman [l.] en compagnon dr. Hugo van Steijn hangen ballorig uit hun zolderraam om het evenement te bekijken en vast te leggen, waartegen zij nog geen halve dag daarvoor juridische stappen hadden willen ondernemen.

De voorgeschiedenis
Het kantoor op Stationsplein 4 raakte in Bossche kringen in opspraak nadat de beiden juristen, die ook een doctorstitel dragen, met een rechtszaak dachten het evenement op het plein voor hun kantoor te blokkeren.  Als argumenten zetten zij herrie en verstoring van de kantoorfunctie in*.
zie artikel dd. 10 augustus 2012:  Protest tegen evenement bijgelegd 

Van vele kanten volgden ludiek en ook serieuze commentaren op de houding van deze merkwaardig move van een Bosch kantoor, dat tegen een boven-Bossche activiteit bezwaar maakte. In een gesprek dat inderhaast tussen de gemeente en het kantoor Koopman & Van Steijn [ mr. Hugo van Steijn] maandagmorgen 13 augustus 2102 werd belegd, trokken de advocaten hun voorgenomen juridische stappen in.

Conclusie
Of  voor het duo 'het Bossche' nog een 'Welkom thuis' blijft zal de geschiedenis moeten uitmaken.