Kunst in context: ontmoetingen temidden van kunst

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2008 | Gewijzigd op: 27-10-2008

Rond een expositie, die zowel qua kunst als qua inbreng breed is opgezet, vindt in november in het Kruithuis een manifestatie plaats die zich afspeelt temidden van kunst, religieusiteit, wetenschap én temidden van bezoekers. Vandaar ook de titel Wederzijds, Kunst in context.
De bedoeling is tussen deze elementen gesprekken en een discussies op gang te brengen. De idee is afkomstig van de uitgevers Robbert [*1957] en Oscar [*1955] Schrover, oud-studenten aan de Bossche Kunstakademie. Beiden kregen bij hun opzet steun van tal van instituten op gebied van kunst, wetenschap, religie en van enkele omroepen, met name van de Joodse omroep en de Boeddhistische Omroep waarvan de programmadirecteur ook video-kunstenares is].

De expositie kan bij de deelnemers/bezoekers aanleiding zijn bijv. via gesprekken seminars, meditaties of workshops een onderzoek te doen naar de innerlijke mens. De dagen waarop ook films gedraaid worden, zijn aan thema’s gekoppeld zoals boeddhisme, joodse spiritualiteit, christelijke inspiratie, het humanisme e.d.

Daar nemen vooraanstaande sprekers uit die diverse richtingen aan deel onder wie de humanist Ton van Gerwen, boeddhiste Dorothea Franck, abt Ton Baeten en dr. Kine Sittig [jodendom].
De opening is op 1 november en de afsluiting met een vertelvoorstelling en een terugblikkende seminar olv Peter Zilfhout valt op 13 december 2008.
Zie ook www.stokpunt.nl Of inschrijven via wederzijds@lavabit.com