Expo 'Brabant Design' in Eindhoven in 'Dutch Design Week'

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2012 | Gewijzigd op: 21-10-2012
Commissaris der Koningin, Wim van de Donk opent op zaterdag 20 oktober 2012 in aanwezigheid van diverse prominenten uit de politiek en het bedrijfsleven de expositie Brabant Design, die ihkv 'Dutch Design Week' wordt gehouden. Niet alleen koningin Beatrix zal -op 9 november -de deelnemer Desso [Waalwijk] bezoeken, naast Desso maakt de Bossche modeontwerper Addy van den Krommenacker met enkele van zijn mooiste creaties deel uit van deze Dutch Design Week.

Onder de noemer Merk Brabant *zijn naast Van den Krommenacker ook ,de ondernemers  Ansae Design, Artifort, Bruns, DAF, Desso, GBO Design, Haval, Van der Hoorn Buigtechniek, Meubitrend, Sint Lucas, Social Sofa en Synbra er vertegenwoordigd.

DAF Desso & Sint Lucas
Op 18 september heeft DAF zijn nieuwste versie van de XF vrachtwagen onthuld tijdens de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt am Mein. Op de Dutch Design Week is een styling model van de truck opgesteld;
Desso uit Waalwijk mag op 9 november 2012 rekenen op een bezoek van Koningin Beatrix. De Koningin bezoekt Desso in het kader van het thema duurzaamheid: nieuwe tapijtproducten worden gemaakt met grondstoffen uit versleten tapijten.

* Merk Brabant is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant om Brabant neer te zetten als ondernemende, innovatieve en succesvolle regio in Europa.

**Addy van den Krommenacker tien jaar couture  artikel op Bastion Oranje dd. 7 september 2012]

Design Develop Award 2012
Design Develop Award winnaar Lenneke Langenhuijsen [l.] met Addy van den Krommenacker en eveneens jurylid  en gedeputeerde Brigitte van Haaften.

De Brabantse Design en Develop Award 2012 is door Desso [Roland Jonkhoff/Waalwijk] en het ontwerpbureau Inside Outside [Petra Blaisse] gewonnen met ‘DAMAST’ een monumentaal wandkleed voor het Stedelijk Museum in Amsterdam, dat met vernieuwende weeftechnieken tot stand kwam.

'Lenneke Langenhuijsen is een high potential en een veel belovend vormgever,' aldus de jury over Langenhijsen die haar textiel haalt van het eiland Tonga in de Zuidelijke oceaan. Houten textiel is de inzending van Lenneke Langenhuijsen. Langenhuijsen kwam tot de ontdekking dat wanneer het geklopte hout als textiel geborduurd wordt, het op 60 graden gewassen kan worden. Het is dan mogelijk de stof te verven, laseren, stikken en te printen. Mode-ontwerper en couturier Addy van den Krommenacker gaat de damasten stof van Lenneke Langenhuijsen in een modeshow gebruiken. Terug naar boven