’s-HertogenboschTopsportgemeente 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2013 | Gewijzigd op: 14-02-2013
‘s-Hertogenbosch is uitgeroepen tot winnaar van achtste editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 41 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.
De andere genomineerde gemeenten waren Edam-Volendam, Landsmeer, Laren en Zwolle. Zij eindigden op bescheiden afstand. Ook in 2007 won ’s-Hertogenbosch de titel.
“Dit is het resultaat van de jarenlange investering om topsport aan breedtesport te verbinden. De kracht van de verscheidenheid draagt bij aan het sportieve succes,” zegt wethouder Van Olden.

Succesvol sportjaar
In 2012  was de stad met negen teams actief in de onderzochte competities. Er werden twee landskampioen gehuldigd: EiffelTowers behaalde de nationale basketbaltitel bij de heren en de dames van HC Den Bosch waren de beste in de hockey hoofdklasse. HC Den Bosch was ook met het herenteam op het hoogste niveau actief.
Daarnaast wisten ook de teams van The Dukes (rugby), Gryphons (softbal), FC Den Bosch en OJC Rosmalen (voetbal, Eerste Divisie en Hoofdklasse), HMC Calder (schaken) en Post Luchtkanalen (driebanden) goede eindklasseringen te behalen.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. Meer info: www.topsportgemeente.nl.