Voorbereiding Provincie en 3 steden van aanstaand bezoek koningspaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2013 | Gewijzigd op: 05-04-2013
Burgemeester Ton Rombouts kijkt nu al vooruit naar het bezoek van het nieuwe koningspaar koning Willem Alexander en koningin Máxima op woensdag middag 12 juni a.s.  .


Burgemeester Ton Rombouts is van de toer door het nieuwe koningspaar door Brabant en Limburg de laatste gastheer.

foto © paul 
kriele, 27 maart 2013.
 
Rombouts: “ Het is een voorrecht en een vreugde om samen met ongetwijfeld tienduizenden Brabanders onze nieuwe Koning en Koningin een feestelijke ontvangst in de hoofdstad te mogen bieden, ik zie er naar uit”. 

De “Blijde Inkomste”, zoals traditioneel het eerste bezoek van de vorsten aan de provincie genoemd wordt, start op de luchtmachtbasis de Peel om vervolgens via Roosendaal en Oisterwijk in ’s-Hertogenbosch te eindigen.
De provincie en de gemeenten werken aan een programma dat in de komende maand de commissaris van de Koningin Wim van de Donk en de burgemeesters Jacques Niederer (Roosendaal), Hans Janssen (Oisterwijk) en Ton Rombouts (’s-Hertogenbosch) bekend maken.

Voorafgaand aan het bezoek op 12 juni aan Noord-Brabant bezoekt het Koninklijk paar Limburg.
 
Het nieuwe koningspaar Willem Alexander en Máxima.

foto © paul kriele, 25 juni 2006.
Eerste optreden van het nieuwe fusie-orkest Philharmonie Zuidnederland
Tussen beide provinciebezoeken is er een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Op de Luitenant-generaal Bestkazerne ontmoeten de Koning en Koningin in totaal honderd vertegenwoordigers van allerlei groeperingen uit de twee provincies, bijvoorbeeld sporters, vrijwilligers, musici, ondernemers, onderzoekers. De genodigden zijn mensen die om diverse redenen een bijzondere betekenis hebben voor de provincie. 
Bij die ontmoeting op 12 juni vindt het eerste optreden plaats van de Philharmonie Zuidnederland, het fusie-orkest van het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest.
Commissaris der Koningin  Wim van de Donk: “Het wordt een geweldig Brabants welkom. Ik ben er van overtuigd dat Brabant er een fantastisch, warm en hartelijk bezoek van maakt.”Terug naar boven