Zondagse winkelopenstelling is er door/zaterdag debat door D66

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2013 | Gewijzigd op: 18-05-2013
D66 houdt debat in Central  over koopzondagen 17 mei 2013
D66 heeft 2e Kamerlid voor D66 tevens de initiatiefnemer voor de vrijstelling van de koopzondagen [aangenomen door Eerste Kamer] Kees Verhoeven uitgenodigd voor een debat.
In hotel Central is zaterdagmiddag met Jacques van der Miessen van Hartje 's -Hertogenbosch en Christal Holweg van de Bijenkorf en André Stikkers van Selexyz/Heinen een debat  over de openstelling van alle zondagen. Verhoeven was voorheen voorzitter van de Kamer van Koophandel voor Amsterdam e.o. . Dus die weet van wanten. Aanvang 13.45 uur.
Openstellingen
Niet alleen Heinen/Selexyz, ook Tum Tum in de Ridderstraat heet aangekondigd voortaan elke zondag open te zijn..

Bericht koopzondag is er door 15 mei 2013
Landelijk is de openstelling van winkels op zondag vrijgekomen. Dat is er door nu ook de Eerste Kamer het voorstel van Groen Links en D66 heeft gesteund.
In Den Bosch betekent het dat naast de PvdA, D66 en Groen Links ook de drie kleinere oppositiepartijen Stadspartij Knillis, Bosch Belang en Leefbaar –mits- voor zijn*.
....
-'De PvdA vindt het geen punt,' aldus Hermie van Ommeren.
-De VVD zou voor opening op zondag moeten zijn, maar zit nog te dubben. Fractievoorzitter Ralph Geers ´Het debat daarover gaan we nog aan. Maar uit concurrentie overwegingen moet we hierover wel nadenken ( ..) .
-Bij Hartje ’s-Hertogenbosch ligt/lag het ook twijfelachtig. Enerzijds respecteert het bestuur de kleine ondernemer, anderzijds zou ze juist pro opening moeten zijn vanwege de uniformiteit van een binnenstad.
Persoonlijk laat voorzitter Tiny Bertrums weten  dat er vandaag [15052013] dagelijks bestuursvergadering is. '..En dan komen we er wel mee naar buiten. 'Bertrums bevestigt inderdaad dat er voors en tegens zijn.

*Namens de drie oppositie partijen, Bosch Belang Stadspartij Knillis en Leefbaar, zegt Paul van de Krabben dat ´.. zij vóór openstelling zijn, met als uitgangspunt dat de ondernemers het zelf kunnen bepalen. Ik verwacht,´ zo vult Van der Krabben aan,´ dat de winkeliers het binnen een half jaar met elkaar geregeld hebben. Die vrijheid willen we hen bieden.´

Kortom met het CDA tegen, en daarnaast de twijfelaar VVD is de haalbaarheid van openingstijd op zondagen duidelijk.

Zijdelings vernamen wij dat boekhandel Selexyz /De Slegte de zondagopenstelling af wil dwingen, anders vertrekt de boekhandel uit de stad, zo wordt weer eens gedreigd.
Zaterdag houdt D66 in de binnenstad met een bekende politicus een actie over de zondagse winkelopenstelling.


Terug naar boven