Welkom -ook in Den Bosch- op 12 juni aan nieuw koningspaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2013 | Gewijzigd op: 22-05-2013
De ontvangst van het nieuwe koningspaar op 12 juni is rond. Ook burgemeester Rombouts heeft het Bossche programma rond deze Blyde Inkomste, zoals historisch een dergelijke ontvangst heet, klaar. Na Limburg komen Vredepeel, Roosendaal, Oisterwijk en ’s-Hertogenbosch aan de beurt. Op de Markt vindt een feestelijke ontvangst met 'muziek, dans en creativiteit' plaats, zoals Rombouts het toelichtte.

Het nieuwe koningspaar Willem-Alexander en Máxima lopen op woensdag 12 juni a.s. een kort stukje door de binnenstad.

foto © marc venrooij, 7 november 2008.

Programma
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen tegen 17.00 uur aan op de Zuidwal, waar burgemeester Ton Rombouts hen verwelkomt. Via de Beurdsestraat en de Verwersstraat lopen de gasten naar het nieuwe Noordbrabants Museum. Daar vindt op het voorplein een ontvangst plaats.
In dit museum, dat tot 1985 het provinciehuis was, ontmoet het koningspaar de leden van Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten, de Brabantse dijkgraven en de burgemeesters van de Brabantse gemeenten.
Om 17.00 uur wandelen de Koning en Koningin via de Verwerstraat en de Kolperstraat naar de Markt. De gemeente en de provincie bieden in deze ‘huiskamer van ’s-Hertogenbosch’ een gevarieerd programma met muziek, creativiteit en dans aan. Daaraan wordt meegewerkt door het Andere Brabants Orkest.
Om 17.40 verlaten de Koning en Koningin via het stadhuis van ’s-Hertogenbosch de stad en is dit eerste bezoek aan Noord-Brabant ten einde.

Meer info via www.brabant.nl/koningspaar en de site van de gemeente ‘s-Hertogenbosch wordt actuele informatie over het Koninklijk bezoek gegeven. Ook kunnen de Brabanders meedoen aan een fotowedstrijd, de mooiste foto’s van de dag zijn zo voor iedereen te zien. In de Brabantse dagbladen verschijnen in het weekeinde van 8 juni pagina’s met informatie over het Koninklijk bezoek. Omroep Brabant verzorgt een live rapportage.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk reikte tijdens de perspresentatie het bijzondere kenmerk, het Oranje Lint uit aan de organisaties die zich inzetten om de ontvangst van de Koning en Koningin tot een succes te maken. Dat zijn
onder meer de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden, het Andere Brabantse Orkest, de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch en Het Noordbrabants Museum.Terug naar boven