Den Bosch: 4e keer Meest Gastvrije Stad van Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2013 | Gewijzigd op: 09-10-2013
Woensdagmiddag 9 oktober 2013 is in  het Internationaal Perscentrum de Nieuwspoort in Den Haag ’s-Hertogenbosch voor de VIERDE keer uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Stad van Nederland’. VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies presenteerden de uitkomsten van het onderzoek, dat bewijst dat gastvrijheid écht onlosmakelijk verbonden is met ’s-Hertogenbosch.

Gratis koffie bij de VVV ivm
Meest gastvrije stad van Nederland.

Hostesses lopen met borden rond waarop de Bossche gastvrijheid staat vermeld...

foto © paul kriele, 15 maart 2011.

Voorafgaand aan de bekendmaking overhandigen Kees van Wijk [alg. dir.VVV Nederland] en Hans van Spronsen, directeur van horeca-adviesbureau Spronsen &Partners, het onderzoeksrapport aan de Tweede kamer commissie Economische Zaken.
Onderzoek naar de Meest Gastvrije Stad van Nederland
In het onderzoek wordt de gastvrijheid van 21 steden in Nederland in kaart gebracht aan de hand van 27 verschillende criteria binnen de categorieën ‘vriendelijkheid & veiligheid’, ‘stad & architectuur’, ‘horeca & vrijetijd’ en ‘bereikbaarheid & informatie’. ’s-Hertogenbosch scoort het best op het gebied van onder meer vriendelijkheid, gastvrijheid, horeca en bereikbaarheid. De snelste stijger is Leiden. De Zuid-Hollandse gemeente steeg van de 17e naar de 5e plaats. Groningen kwam op de 2e plaats terecht na een sprong op de ranglijst vanaf de 5e plek vorig jaar. Van de 21 onderzochte gemeenten eindigden Dordrecht, Almere en Apeldoorn in de achterhoede.

Gastvrij welkom aan binnenstadsbezoekers
Ervaar de gastvrijheid vanmiddag op de Markt: de wasmannen staan klaar!
Ter ere van het behalen van de titel worden mensen vanaf 13:00 uur op een bijzonder gastvrije manier verrast op de Markt en bij de VVV. Op de Markt staan de wasmannen klaar, in pak met een schort en wasbak voorgebonden om na het opstropen van de mouwen, het wasritueel te beginnen.
Ook kan me en tweede kopje koffie gratis nuttigen in het VVV-café aan de Markt 77. De officiële foto met een trotse burgemeester Ton Rombouts [3evl] in perscentrum De Nieuwspoort in Den Haag..
Kees van Wijk directeur VVV Nederland [2e v.l.]  en de Bossche VVV-directeur Rein de Laat [2ev.r.].foto © paul kriele, 10 oktober 2012

 
Terug naar boven