Bezoek burgemeester+wethouders Deuteren Boschveld

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2008 | Gewijzigd op: 11-12-2008
Zaterdag 29 november 2008 brachten burgemeester Rombouts met in zijn kielzog alle wethouders en de gemeentesecretaris  Irma Woestenberg een bezoek aan Boschveld, Deuteren en het Veemarktwartier. Het zijn wijken die deels op de schop gaan en in ieder geval gerevitaliseerd worden, of waar dat aan de gang is.
Boschveld
Secretaris van het Buurtplatform Boschveld [OBB] Kees Heemskerk hield op de kaalslag langszij de Copernicuslaan als multiculturele hulpsinterklaas een ludieke actie. In een toespraak adviseerde Heemkerk omringd door tien Pieten, niet te blijven tobben, en snel op te schieten met de nieuwbouw. 'De kinderen hebben de toekomst.,' aldus de in een djelaba geklede sinterklaas ...
Burgemeester Rombouts werd uitgenodigd voorzitter te worden van het comité Trots op Boschveld. ..
Voor uitgebreid verslag zie  site Boschveld .

Een deputatie van het College van B& W bracht zaterdag 29 november 2008 een werkbezoek aan o.a. Boschveld, waar hen een multiculturele hulpsinterklaas opwachtte in de persoon van Kees Heemskerk.
foto © lisette van schijndel, 29 november 2008.
Sinterklaas, gekleed in een djelaba, vroeg aan het gemeentebestuur vort te maken met de nieuwbouw.

In een gesprek van burgemeester Rombouts met Hermans Willems van de winkeliersvereniging  zegde het College van B&W toe dat de buitenkant van het winkelcentrum aan de Copernicuslaan binnen een jaar wordt opgeknapt.
Bezien wordt of de vele rolluiken die de buurt een negatief beeld geven, kunnen worden vervangen door een vriendelijker scherm.
De winkeliers gaan  buurtactiviteiten sponsoren te beginnen met het meisjesvoetbalteam.

De wooncorporatie gaat het komend voorjaar het winkelcentrum een beperkte opknapbeurt geven.

foto's  © paul kriele, 10 december 2008.
   

Veemarktkwartier
Het bewonerscomité Veemarktkwartier vroeg de aandacht voor café ‘t Toppertje, dat volgens hen tezamen met Marktzicht de buurt een slechte naam bezorgd. Ook kwam de overlast en de onveilige situaties mbt grootschalige kamerbewoning aan de orde.
Wethouder Bert Pauli meldde dat volgend jaar een voorstel volgt om voor 20 miljoen de toren en het voorgebouw van de oude Veemarkthallen -op historisch verantwoorde wijze- op te knappen. Dat deel krijgt een congresfunctie.

Deuteren
Tonnie Alders van bewonerscomité Kampstraten overhandigde de gemeente een ‘noodbrief’  om aandacht te vragen voor het onderhoud van de Zayaz-huurwoningen waaraan deze huizen dringend toe zijn. 'Vergeleken bij de rest van Deuteren komen die Kampstraten er maar bekaaid af,' aldus Alders.
Kelly en Amanda boden burgemeester Rombouts als cadeau een schilderij aan van hun droomhuis, dat  zij bij het servicepunt Sport en Bewegen hadden gemaakt.  


Terug naar boven