Bloemetjes geven fleur aan de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2014 | Gewijzigd op: 13-01-2014
De laatste maanden is het vele passanten, die  door de Muntel naar de stad gaan, opgevallen dat er in de JandeLaBarlaan bloemetjes in de berm staan. Het waren eerst echte bloemen, maar dat is intussen in kunst veranderd.
De idee daarvan is Marieke, die zelf in de Jan de la Barlaan woont. Zij begon er vier jaar geleden mee, omdat ze vindt dat er te weinig bloemen in de stad staan en de gemeente er zelf weinig aan doet.

Bloemen fleuren de stad op. En daarom zet Marieke  [Muntel] ze op diverse plaatsen- zomer en winter neer.... In de borders van de Jan de la Barlaan.

'Ik word er zelf blij van en ik bemerk uit de vele reacties dat het ook bij anderen goed doet en zij er blij van worden.
Nu het winter wordt dacht ik: Moet ik er mee doorgaan?  Maar door alle positieve opmerkingen ben ik geprikkeld  om door te gaan. In deze maanden zet ik er kunstbloemen neer.'
Marieke, die zelf geen computer heeft en ook haar achternaam niet wil noemen, gebruikt voor de communicatie [..] het emailadres bij haar zus  ikblijwijblij@gmail.com