Rombouts bezoekt ouderenhangplek & McDonalds

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2014 | Gewijzigd op: 28-01-2014
Dinsdagmiddag 28 januari 2014, om even na tweeën, heeft burgemeester Rombouts de hangplek van ouderen bij de McDonalds bezocht en er een praatje gemaakt met onder meer Puck Biolek, de woordvoerder. Rombouts werd vergezeld door wethouderJan Hoskam.
Rombouts bleek  verrast te zijn van dit incident, waarover hij blijkbaar nog niet was geïnformeerd. Het programma ' Wakker Nederland' had hem en diens begeleidende ambtenaar, letterlijk en figuurlijk, wakker geschud. .

Rombouts vroeg naar de hoed en de rand,  maar liet zich niet uit over de politie-actie van vorige week dindag 21 januari die bedoeld was de ouderen daar weg te halen. De burgemeester zei -zogenaamd- daar niets van af te weten.

Ouderen mogen op hun plek blijven, maar niet meer schreeuwen
Ad Hooijmans bericht dat het bankje voor de McDonalds mag blijven staan en dat de hangouderen na 1 februari a.s. mogen blijven samenkomen. De restrictie is dat ze niet voor de deur van McDonalds mogen roken en dat ze geen vrouwen mogen naroepen. Dat zelfde bericht komt overeen met het antwoord van burgemeester Rombouts op vragen van de fractieleider Paul van de Krabben van Bosch Belang.  

Rombouts bezocht dinsdag zowel de senioren die altijd voor de C&A staan als de manager van McDonald's, die had geklaagd over de ouderen. Rombouts: "Ik heb gezegd dat die mensen daar zeker niet weg hoeven, zij horen bij het straatmeubilair. Maar ik heb wel gezegd dat zij niet meer mogen roken in het pand van McDonald's en de C&A. En ze moeten met hun 'brede Bossche bekskes' geen publiek meer naroepen. Als ze zich daar aan houden, is er niets aan de hand." 

Burgemeester Rombouts bezocht vanmiddag 28 januari 2014 [even na tweeën] de hangplek van ouderen bij McDonalds en maakte met hen een praatje.
 

Op het moment van dit onderhoud met de senioren kwam hard hollend mevrouw Van Hoof, de bedrijfsleider van Mc Donalds, naar de zaak. Blijkbaar was zij door de pers niet, maar door een burgemeester wel geïmponeerd even present te zijn en officieel het woord te doen.
Vanavond in de raadsvergadering geeft Rombouts antwoord op vragen van Paul van de Krabben van  Bosch Belang over deze affaire.

Terug naar boven