Talent van Bosch Leerorkest temidden van professionals

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2015 Op zondag 8 maart 2015  treden (oud-] leerlingen van het Bosch Leerorkest op in het  'voorprogramma' van de Philharmonie Zuid-Nederland.  Dat optreden gebeurt ihkv  'TP talent'. Dat is een samenwerking tussenTheateradParade, Philharmonie Zuid-Nederland en onder meer De Muzerije.
Leerlingen van het Bosch Leerorkest mogen een  keer optreden met beroepsmusici
van de Philharmonie Zuid-Nederland.

De leerlingen laten zich inspireren door het orkest en studeren een kort programma in dat zij uitvoeren in de foyer van Theater aan de Parade. Daarnaast krijgen de kinderen een heuse meet & greet met de orkestleden. De jonge musici worden begeleid door Roos van Well (docente viool), Jurriaan Dekker (docent contrabas) en Willem Gerritsen (docent trombone).
Theater aan de Parade en Philharmonie Zuid-Nederland willen met dit initiatief muzikaal talent een podium bieden en de kans geven zich verder te ontwikkelen. Dit idee sluit naadloos aan bij de samenwerking tussen De Muzerije en Stichting Opus Leo, die vanuit het Bosch Leerorkest gemotiveerde en getalenteerde kinderen verder willen stimuleren en helpen m.b.v. extra muzieklessen en het reviseren van instrumenten.