Winnaars ‘Het Beste Amateurkunstwerk’ in de Muzerije

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2015 | Gewijzigd op: 08-06-2015
Uitslag van Beste Amateurkunstwerk 8 juni 2015. 
De winnaar van de verkiezing Het Beste Amateurkunstwerk, die in het kader van de Week van de Amateurkunst is georganiseerd, is tijdens de open dag van Muzerije gekozen en is
De aanmoedigingsprijs is gewonnen door Sandra van Drunen, Don Jeronimo heeft de eervolle vermelding in de wacht gesleept.
Juryrapport
De jury vond dat in het werk van de winnaar Mien Rutten getiteld ´Twee zusjes´ een gelaagdheid en inhoudelijkheid zit die voor ongemak zorgt. Het schuurt en wringt, en dwingt je om te blijven kijken. Verder kun je zien dat de techniek goed wordt beheerst.
In het werk van Sandra van Drunen met de titel ´Structuur 1 en structuur 2´ zie je duidelijk dat er onderzoek plaats vindt in het werk. Ze houdt zich niet bezig met het klassieke genre, maar treedt buiten de gebaande paden.
Het werk ´Schutz Engel II´ van Don Jeronimo kenmerkt zich door het conceptuele. Vaak wordt bij amateurkunst de techniek erg goed beheerst. Maar blijft het conceptuele denken achter. Dit werk heeft beide elementen: de uitwerking is goed gelukt en het is conceptueel sterk.

De expositie waaraan alle inzendingen meedoen is nog te bezichtigen tot en met 30 juni bij Muzerije.

De winnaars van het Beste
Amateurkunstwerk [2evl.directeur Leo de Veer
.
Winnares werd Mien Rutten. Sandra van Drunen ontving de aanmoedigingsprijs en Don Jeronimo kreeg een eervolle vermelding.

Bericht 27 mei 2015:  Verkiezing Beste Amateurskunstwerk
In de Week voor de Amateurkunst [29 mei t/m  7 juni 2015] organiseert De Muzerije de verkiezing van ‘Het Beste Amateurkunstwerk’. Amateurkunstenaars uit ’s-Hertogenbosch en omstreken kunnen  vóór dinsdag 26 mei 2015 hun drie beste werken inzenden. Een professionele jury kiest het beste amateurkunstwerk op basis van creativiteit, techniek en authenticiteit.
Op de open dag van De Muzerije [zondag 7 juni 2015] wordt de winnaar van
'Het beste amateurkunstwerk' bekend gemaakt.
 

Op de open dag van De Muzerije [zondag 7 juni 2015] wordt de winnaar bekend gemaakt. De expositie waaraan alle inzendingen meedoen is daarna nog te bezichtigen tot en met dinsdag 30 juni.
De winnaar krijgt een solo expositie in De Muzerije aangeboden, een waardebon van kunst- en hobbywinkel De Kwast en een cursus naar keuze bij De Muzerije. Bovendien mogen de beste drie deelnemers elk met een werk meedoen aan de expositie in het Kruithuis tijdens het festival 'Er Hangt Iets In De Lucht'. Tijdens dit experimentele festival exposeren gevestigde kunstenaars zoals Rob Scholte, maar ook minder bekende kunstenaars én talenten.

Meer info: www.de-muzerije.nl of expositie@de-muzerije.nl


Terug naar boven