Muzerije: Training voor jonge cultuurorganisatoren

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-12-2015 | Gewijzigd op: 01-12-2015
De Muzerije start in december een nieuwe cursus als onderdeel van het project Citytrainers Cultuur. Doel is om Bosschenaren [14-30 jr.] enthousiast te maken, te motiveren om zelf meer culturele activiteiten voor jongeren te organiseren. Daarnaast maken jongeren kennis met het culturele veld en het aanbod van diverse instellingen in de stad.

Lopende het traject dat op maandag 14 december start, worden zij begeleid door professionals van de Muzerije. 

Na afronding van de training en praktijkervaring mogen de deelnemers zich 'Citytrainer Cultuur' noemen.

Muzerije
'City Trainers Cultuur' in opleiding.

 

Tot nu toe is er  een Citytrainer Cultuur georganiseerd voor: een stedelijke groep en een training voor het Sint Janslyceum. 
Die bevatte: o.a. een dansworkshop  [inkl. een dansvideoclip], het breakdance event Flow Fever, zangworkshop, filmquiz,  fotografie workshop, een nieuw concept voor een dansavond voor jongeren en een lokale variant van het bekende televisie format Over de Streep. Jongeren deden praktijkervaring op bij Jazz in Duketown, het Effect Festival, de Bibliotheek en het Shine Festival van Wave of Tomorrow. Zij gingen op bezoek bij TheateradParade, Jheronymus Bosch Art Center en de kapel van het GZG. 

Aan de training  die op maandag 14 december start, zijn geen kosten verbonden Zie  ook www.citytrainersdenbosch.nl/cultuur