Benauwde dansopleiding in Bank van Leening

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2009 | Gewijzigd op: 17-05-2009
Links: een van de twee studie danszalen op de eerste verdieping van de dansopleiding van de Muzerije in de Bank van Leening.
foto's © paul kriele, 7 januari 2009.
Binnen de fabrieksmuren is een casco opgesteld waarop de dansvloeren zijn opgehangen.
Door lichtkoepels ontstaat er wel snel een benauwde sfeer die door een goed funcitionerende airconditioning opgelost kan worden.

Er zijn 'wat' problemen met de dansopleiding van de Muzerije. Door de waarnemend directeur worden dat kinderziekten genoemd, maar door omwonenden in de Schilderstraat en in de flat aan de Zuid-Willemsvaart wordt de herrie van een over zijn toeren draaiende airconditioning als hinderlijk ervaren.
Oorzaak is een niet functionerende airconditioning. 'Dat is een gevolg van kortsluiting,' aldus waarnemend hoofd dansopleiding Hennie van Schaik. Het systeem is goed opgeleverd. 'Maar er werkt maar één van de vier onderdelen van het luchtkoelingssyteem, waardoor er sprake is van overbelasting. Gevolg is dat dat de omwonenden bezwaar indienden vanwege geluidsoverlast.
Van Schaik: 'Het hoort nu eenmaal bij een nieuwbouwproject. Het zijn kinderziekten, die  spoedig opgelost gaan worden.
We zijn met de omwonenden in gesprek, want ook wij willen geen overlast. In ruil voor het intrekken van hun bezwaar, spraken wij af,  dat de airconditioning tijdelijk op halve toeren draait.' 
'De dansopleidingen gaan gewoon door,' aldus Van Schaik, die moet toegeven dat het nog maar een enkele dag echt warm was. 'Op zo'n dag kunnen we echt niet  zonder de airconditioning.'
Directeur Karsbergen gaf op de fractiedag van Groen Links in de Watertoren [17 mei 2009] nog eens aan, dat de temperaturen soms oplopen tot 30 °. De uitvoerder heeft verkeerd glas in de raamkozijnen gezet die teveel warmte doorlaten. Dat glas gaan we nog afplakken.'

De dansopleiding van de Muzerije in de Bank van Leening.werd vrijdag 9 januari 2009 officieël geopend. Aansluitend was er een feestweek.
In de voorgaande maanden werd een anderhalve eeuw oud fabrieksgebouw omgetoverd tot een casco waarbinnen zijn ondergebracht: twee danszalen [eerste verdieping],  een theater/toneelzaal [begane grond] en studiekamers, personeelskamers, kantoren en andere facilitaire ruimten [fietsenstalling en cv] in de kelders.


Terug naar boven