Impressie opening Muzerije

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2010 | Gewijzigd op: 13-09-2010
De heropening -na ruim een jaar verbouwen -van de Muzerije op Hinthamerstraat 74 trok op zaterdag 11 september 2010 3500 bezoekers. .
Er waren workshops, tentoonstellingen en voorstellingen. Een aantal voorstellingen had een 19e eeuws randje omdat het pand aan de Hinthamerstraat 74 ook deel uitmaakte van de Open Monumentendagroute met het thema: De Smaak van de 19e eeuw.
Het theaterstuk : “Troebelingen in de 19e eeuw” onder regie van Petra Kagchelland, trok maar liefs 5 maal een volle zaal. In de oude hofzaal, ooit gebruikt als rechtszaal, werd nu een 19e eeuwse rechtszaak nagespeeld die destijds veel opzien baarde.
Ook de 19e eeuwse variétévoorstelling met beeldschone CanCandanseressen als uitsmijter genoot grote belangstelling.
Onaangekondigd werden bezoekers zo nu en dan verrast door leerlingen van de theaterschool van De Muzerije die met hun “liftact” menig bezoeker een bijzondere reis naar hogere etages bezorgden. Het ging er vaak hilarisch aan toe.

Vertederend waren de theaterleerlingen die zo nu dan met hun grote rokken als picknickkleedjes in het atrium neerstreken met de uitnodiging om daarop plaats te nemen. Eenmaal neergestreken op een van de kleurige kleden werd de bezoeker getrakteerd op een gedicht of verhaal.

In alle ruimten en lokalen kon de bezoeker kennis maken met aanbod en de docenten van De Muzerije zoals bijvoorbeeld tijdens de workshops ‘Verhalen schrijven” , “Djembé spelen” en “Kinderdans”.

architect
Buiten alle kunst en cultuur was er niet in de laatste plaats grote belangstelling voor het gebouw zelf. Architect Rob van Hulst, van Hans van Heeswijk architecten, leidde de hele dag door groepen mensen door het gebouw dat een bijzondere metamorfose heeft ondergaan. “ ’s-Hertogenbosch is een bijzondere locatie rijker”, is een veelgehoorde reactie.


 
 
De foyer
foto's © herman van boxtel, 10 september 2010.
Het gebouw aan de Hinthamerstraat, waarvan de luiken ook opnieuw zijn aangebracht.
   
 De genodigden, medewerkster[ste]ers, leerlingen en docenten van de Muzerije.  De welkomstoespraak door interim directeur Gusta Lebbink.

Presentatie Jolande Prudon over huisstijl Performance van 7 dansmeisjes
  Boven: De band, blazers en de dirigent.

  Ook de 19e eeuwse variétévoorstelling met beeldschone CanCandanseressen als uitsmijter genoot grote belangstelling.

Diverse studiezalen

   
   Links: de oude filmzaal/ rechtzaal
Links boven: oude rechtzaal nu studielokaal
Boven: elke afdeling zijn eigen kleur
Verdieping in atrium boven cafe,
Zicht op 'In de Boerenmouw'

foto's © herman van boxtel, 10 september 2010
 
   

Oude delen zijn bewaard en in het zicht gebracht om de diverse periodes van de -oorspronkelijk- drie gebouwen aan te geven.
   
   

Hierboven: oude herinneringen in een klaslokaal geëtaleerd.
 Oude nis tussen twee panden in.
   


Terug naar boven