Week van de amateurkunst in de Muzerije

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2011 | Gewijzigd op: 16-05-2011
De Week van de Amateurkunst in De Muzerije begon dit weekeind [zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2011] met een cultureel getint 'inloop kopje koffie', waar diverse amateurkunstgroepen en individuele amateur-kunstenaars acte de présence gaven. 

Zaterdag 14 mei 2011 trapte de pas gevormde zangtheatergroep Punch af  met een guerrillatheater. Kinderkoor De Fermaatjes wist de bezoekers te vertederen met een scala aan liedjes, gezet in een passende choreografie. De Hiphop dansgroepen 2Hard2Get en Anonymus olv. Vijay Girdhari zetten de kijkers aan tot ritmisch meebewegen.
 De jonge solisten op viool: Roweno Wang en Mylan Tran brachten ter afwisseling het klassieke element in het programma, terwijl Cees Johan Klopper met zijn zelfgeschreven monoloog Brand! het programma afsloot.

-Boven: De Hip-hopgroep Anonymus
-Rechts boven: Het  Barbershopkoor Dutch ladies.
-Rechts: De flamencogroep Cada Lunes

foto's © henk langenhuijsen, 14 mei 2011. 

Voor de vroege vogels ontrolde zich zondagochtend om 10.00 uur in het Atrium een geheel ander, gevarieerd programma. Als eerste trad Punch op. De Duketown Ladies zongen a capella diverse liederen met een typische barbershop-sound,
Een tweede muzikaal optreden werd verzorgd door het Engelense TOG-harmonieorkest dat een programma bracht geïnspireerd op het thema Word wakker! 

De jonge solisten Noor Hendriks en Nina van de Berg voerden vol overtuiging een zelfgeschreven monoloog op. Twee dansgroepen sloten de ochtend af, te weten  de jonge Ierse dansgroep Rince A Ghra [Ierse dansen]. Zij gingen uiteindelijk een ritmische battle aan met de Spaanse Dansgroep Cada Lunes, dat tegen het middaguur eindigde in een kleurrijk Spaans dansfeest.

voor meer info zie www.de-muzerije.nl