1e uitvoering Groot Zelfgemaakt Schoolpleinorkest

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2011 | Gewijzigd op: 01-06-2011
Op woensdag 8 juni vindt, in het kader van de Bossche Battle 2011, om 12.00 uur op het schoolplein van basisschool Paus Joannes in de wijk Kruiskamp de allereerste opvoering plaats van het eerste echte Groot Zelfgemaakt Schoolpleinorkest van ’s-Hertogenbosch.

De Paus Johanneschool beleeft de eerste uitvoering van het Zelfgemaakt Schoolpleinorkest op 8 juni 2011.

Het Groot Zelfgemaakt Schoolpleinorkest is een van de cultuurprojecten op initiatief van De Muzerije voor alle groepen van het basisonderwijs. De kern van het Schoolpleinorkestproject is de snelkookpanmethode: in een relatief korte tijd (2 à 2,5 dag workshops) wordt op school dit project gerealiseerd.
De kennismaking met het muziekmaken op de ongebruikelijke instrumenten gebeurt in workshops.  Buiten cementkuipen, gestemde steigerpijpen en gestemde bierflessen, op shakers, klapkokers en klankplanken, wordt er ook muziek gemaakt op gewone instrumenten zoals saxofoon en gitaar. En er wordt gezongen, gerapt, geklapt en gestampt. Iedereen doet op haar of zijn manier mee, iedereen heeft een rol in het grote orkest.

Iedere groep krijgt in totaal twee uur (muziek)les. Na eerste afzonderlijke en daarna meer groepsgewijze lessen, komen de muzikanten meer en meer samen met andere groepen. Tenslotte volgt de gezamenlijke eindpresentatie voor ouders, buren en bekenden, die op theatrale wijze wordt vormgegeven.

In alle vier de wijken van de Bossche Battle vindt een opvoering van het Groot Zelfgemaakt Schoolplein Orkest plaats.
Opvoeringen Groot Zelfgemaakt Schoolplein Orkest :
Kruiskamp Paus Joannesschool 8 juni 12.00 uur 
BBS 'Boschveld' 30 juni 15.00 uur 
BBS 'De Graaf' 16 juni 15.00 uur
en BBS 'Hambaken' 23 juni 12.00 uur .

Een deskundige jury zal alle voorstellingen bekijken en punten geven van de andere activiteiten van de Bossche Battle: zoals voetbal, basketbal, Metamorfoseproject en het dans- theaterproject. Daaruit volgt welke wijk dit jaar met de wisselbeker naar huis gaat.
Op maandag 4 juli 2011 volgt de bekendmaking van de winnaar op het slotfeest in  De Muzerije.