Muzerije: Expo met variaties op engel-met- mobiel

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2012 | Gewijzigd op: 19-03-2012
Vanaf vrijdag 23 maart t/m 11 mei 2012  is er in  De Muzerije de expositie te zien 'Modern Angels' te zien. Die is geïnspireerd is op de ‘engel met mobiel’, die sinds de restauratie van de St. Jan zichtbaar zijn plek inneemt.
De jongeren die met dit thema aan de slag zijn gegaan hebben  keramische beelden gerealiseerd die tot 11 mei zijn te bewonderen.
Thibaud zag wel wat in een engel-smurf. Hij is groot, stevig en grappig geworden, in de bekende kleuren wit en blauw.  Niels besloot een duiveltje te maken, mét een drietand. Hij kijkt ook nog heel gevaarlijk en vormt een goed tegenwicht bij al die engelen.
Jongeren die van keramiek hun variatie op de engel-met-mobiel maakten.
-Middelste [rechter kant] engel:
Jan-Julius ( JJ) begon ook met een zwierige rok en bouwde die op tot een wulpse dame. Om haar iets gemeens te verlenen kreeg ze de kleuren en jurk van Cruella-de-vil.
De bijzondere en grote keramische beelden van engelen zijn gemaakt door jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 19 jaar.
Elk seizoen werkt de cursistengroep ‘Keramische vormgeving voor jongeren’ onder leiding van docente Susanne Silvertant toe naar een expositie van eigen werk. Jezelf laten zien hoort bij de leerervaring die De Muzerije amateurkunstbeoefenaars wil bieden.

Dit seizoen werd in de cursus keramiek het thema ‘engel met mobiel’ aangehouden. Het is zogezegd een moderne engel; je kan zelfs via hem naar de hemel bellen!

Na de brainstormsessie onder de deelnemende jongeren werden massieve schetjes in klei gemaakt, waarna een groot beeld opgezet kon worden. Zo ontstonden een gangster-engel, een heel kwetsbare engel, een engel-smurf, mooie- meisjes- engelen, een engel met sloffen en pop, een duivel-engel, een cruella-de-vil-engel, een skate-engel, een door-kijk-engel, een engelkop-met-klok en zelfs een duiveltje! 

Het zijn monumentale beelden geworden; velen met humor, soms gewaagd, soms heel kwetsbaar. 


Extra informatie over de exposanten:
-Engel 2e van links boven:
Elieke besloot een meisjes-engel te maken, met pop en kikkerslofjes aan. Zou ze zo naar bed toegaan?

-Onderste engel:
Lena ontwierp een meisjes-engel die op één been balanceert. Héél moeilijk om te maken! Ze heeft een prachtig blauw jurkje aan en haren net als Lena zelf.

-Roosmarijn is nieuw in de groep, evenals Dieuwke. De bolvorm die als oefening in techniek bedoeld was, is bij beiden uitgegroeid tot een prachtige engel met een baljurk aan.

-Josie begon met een zwierige rok en ze zou wel zien hoe het verder zou gaan. De rok werd een jurk met bandjes zoals ze zelf ook heeft, maar kijk, de jurk heeft doorkijkjes! Alleen nog een hoofdje en vleugels met stippen; een prachtige vorm!

-Josue maakte op zijn geheel eigen wijze een prachtige, rijk gedecoreerde engelenkop; mét vleugeltje én een klok, zodat je altijd kunt zien hoe laat het is.

-Kenrick ontwierp een zeer kwetsbare, geheimzinnige, witte engel. Hij heeft haar helemaal met katoenen lapjes die in de klei gedoopt waren bekleed. Het is echt een pronkstuk geworden!

Cintia maakte een gangster-engel die zit. Ze ziet er héél gevaarlijk uit en was ook best moeilijk om te maken.

 
Lucas tenslotte, bouwde gestaag door aan een skate-board-engel, natuurlijk mét skateboard. Een flink project en best heel moeilijk. Hij is ook heel groot geworden, maar dan word je ook gezien als jongste van de groep!

Terug naar boven