Bosch Leerorkest treedt op voor prinses Máxima

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-05-2012 Bericht van 29 mei 2012 Optreden leerlingen BBS voor Prinses Máxima

Op woensdag 6 juni 2012 spelen de kinderen van het Bosch Leerorkest samen met 3250 andere kinderen in de Heineken Music Hall het Kinderen Maken Muziek Eindconcert. Daarbij zullen prins Willem Alxander en prinses Máxima aanwezig zijn.
De Prinses lanceerde vorig jaar mei -op haar verjaardag- het programma Kinderen Maken Muziek. Zij sprak toen de wens uit alle deelnemende kinderen een keer samen te horen musiceren. Tijdens het grote eindconcert is het zo ver.

Rob Steendijk met de orkestleden die voor prinses Maxima gaan optreden.
 

Het Bosch Leerorkest in een initiatief van De Muzerije en de Brede Bossche Scholen Kruiskamp, Boschveld en Nieuw Zuid. Sinds november 2011 krijgen 115 leerlingen van deze scholen onder schooltijd wekelijks één uur muziekles waarbij ze oefenen op diverse instrumenten. Er is een strijkersklasje, een blazers- en slagwerkgroep etcetera. “Viool leren spelen is heel leuk. Je leert allerlei nieuwe dingen zoals het lezen van noten.

Bericht van 13 maart 2012 Eerste repetitie leerorkest
Vandaag -dinsdag 13 maart 2012 - hebben de kinderen van het Bosch Leerorkest voor het eerst als groot symfonieorkest gerepeteerd! Dat leerokest bestaat uit 100 kinderen van de BBS Kruiskamp en Boschveld, die in het Sociaal-cultureel centrum De Helftheuvel tezamen op 12 verschillende instrumenten speelden. Dat gebeurde olv muziekdocent Willem Gerritsen.
 
Repetitie van het Bossche Leerorkest in De Helftheuvel.


 Sinds november 2011 krijgen alle kinderen van de BBS West (Kruiskamp en Boschveld) uit groep 6 onder schooltijd wekelijks één uur muziekles, waarbij ze oefenen op diverse instrumenten. Er is onder meer een strijkersklasje en een blazersgroep. Vanaf eind februari doet ook de BBS Nieuw-Zuid mee met een blazerklas.
De jeugdige muzikanten leren niet alleen hoe ze naar de dirigent moeten kijken maar ook hoe de verschillende secties in het orkest samenspelen. Na nog een repetitie op 17 april volgt de eerste grote uitvoering op 6 juni 2012 in de Heineken Music Hall in Amsterdam, waarbij prinses Máxima aanwezig is. Samen met bijna 3000 andere kinderen die meedoen aan het landelijke programma ‘Kinderen Maken Muziek’.
Op 24 juni geeft het Bosch Leerorkest een feestelijk concert in het Theater aan de Parade.


Terug naar boven