Muzerije: Opening Amateurkunstweek [WAK] met dans, theater en muziek

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2012 | Gewijzigd op: 02-06-2012
In de Muzerije vond vrijdagavond 1 juni 2012 de opening plaats van de Week van de Amateurkunst. Deze WAK wordt in 120 Nederlandse gemeenten gehouden,  maar er is door een schilderwedstrijd ook een koppeling met België.
De amateurprestaties zijn niet alleen in de Muzerije, maar ook op tal van andere plaatsen in de stad te bewonderen.
Op de opening gaven leerlingen van de Muzerije staaltjes weg van hun ambities op gebied van dans, keramiek, muziek, theater en levende beelden.

'De kersenboom' als product van de lessen 'Levende beelden' van Ellen  Manders, die wat de costuums betreft, geassisteerd werd door Anne Marie Brogtrop. 'De Kersenboom' was de openingsact van de WAK in de Muzerije. die nog to zaterdag 9 juni duurt.
foto's © paul kriele, 1 juni 2012

Op deze avond was  er ook een primeur van de Kersenboom. Deze levende boom is een initiatief van de docente theater aan de Muzerije, Ellen Manders, die in haar cusus 'Levende beelden' samenwerkt met de costuumontwerpster Annemarie Brogtrop. 

Maar Manders is met haar groep leerlingen al in het complex Antoniegaarde 'opgetreden' met een modeshow. Daar kwam zij in kontakt met Joke Zwanikken van de 'Verwenzorg'. Binnenkort [woensdag 6 juni 2012 ] volgt het resultaat van hun samenwerking, want Manders biedt Zwanikken 'de kersenboom' aan, die in de tuin van  Antoniegaarde wordt geplant
en waar wij als boomgaard dan omheen staan, aldus Manders. 'De Kersenboom' werd samengesteld door Jet, Lynn, Britt, Rachelle [het kersenboommeisje] en Rosa.

Rachelle verirchtte in de 'Pleitzaal' van de Muzerije, na de toespraak van directeur  Marc Jacobs, met een gongslag de opening.

Jacobs benadrukte in zijn opening dat het begrip 'amateur' niet iets minderwaardigs hoeft te  betekenen, maar het klinkt vaak wel zo.
De Muzerije is het centrum van de amateur. Het doel van de amateurs is dat deze beoefenaars iets aan anderen laten zien van hun hobby.  Zo ben ik amateur -fotograaf, sprak Jacobs, die ook druk tussen de bedrijven door fotografeerde.
En Jacobs vervolgde: 'In de hal hangt werk van 39 amateurs, deelnemers aan de 'Royal Talent'. Dat is een Internationale schilderwedstrijd opgezet door 'Kunstwerkt' uit België.
De deelnemers hebben zich laten inspireren door Vincent van Gogh. In 60 steden in Nederland en België zijn voorrondes geweest van deze wedstrijd,  waaronder Den Bosch.

-Boven: De inbreng van deelnemers aan de wedstrijd Royal Talent'  in de hal van de Muzerije.
-Rechts boven: Optredens van jeugd van de Muzerije, die op een zeer enthousiaste en uitbundige wijze twee klassieke werkjes [o.a. Mozart]  speelden
.'

foto's © paul kriele, 1 juni 2012Terug naar boven