21 juni : Publieksopening van Gezin XXL voor het hele gezin

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2014 | Gewijzigd op: 03-06-2014
Op zaterdag 21 juni 2014 gaat  de grote gezinnenexpo 'Gezin XXL' met allerlei activitieiten open voor een gezinsdag. Het hele gezin met opa en oma en de kleinkinderen, is welkom.
Rondleiders staan klaar om de bezoekers door de tentoonstelling te leiden. En in de Paleistuin en in het Spetterlab kan jong en oud zich uitleven met schilderen, knutselen en vrolijke spelletjes. Toekijken vanaf het terras - met muziek en diverse heerlijkheden - kan natuurlijk ook. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis.

Gezin XXL
De grote gezinnenexpo in Het
Noordbrabants Museum t/m 21 september 2014.

Een gezin met 12 of 15 kinderen, wanneer zie je dat nog? Terwijl de meeste mensen zich er nu over verbazen, kwam het een generatie geleden nog vrij vaak voor. Wat motiveerde deze ouders? Hoe regelde je in vredesnaam de dagelijkse praktijk? En waarom kiezen mensen tegenwoordig voor veel kinderen? Is het iets typisch Brabants?

Tot en met 21 september 2014 belicht Het Noordbrabants Museum het fenomeen ‘grote gezinnen in Nederland’ en geeft ruim baan aan herinneringen, bespiegeling en verwondering.
Naast tal, door gezinnen ingebrachte objecten, worden foto’s getoond uit de serie ‘Kinderrijk’ van Annie van Gemert (1958, Vught). Het betreft portretten van gezinnen met meer dan acht kinderen, gefotografeerd tussen 1996 en 2002 in Nederland en Vlaanderen.