Noordbrabants Museum telt 100.000ste bezoeker

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2014 De Tilburgers [!] Wenda Hilhorst staat vandaag- donderdag 26 juni 2014- met partner Robin Cohen geregistreerd als de100.000ste bezoeker van Het Noordbrabants  Museum. Hilhorst en  Cohen doen regelmatig een dagje Den Bosch en gaan altijd even bij het museum langs. Dit keer voor 'Gezin XXL'.  Ze werden daar verrast met felicitaties en een boeket. 
Wenda Hilhorst en Robin Cohen uit Tilburg komen vaak naar Den Bosch. Zij werden vandaag de 100.000ste bezoeker van dit jaar.

Sinds de heropening eind mei 2013 hebben ruim 250.000 bezoekers de weg naar het museum gevonden. Dat betekent een ruime verdubbeling van het bezoekersaantal van de voorgaande jaren.

Optelsom van succesfactoren
Volgens Nathalie Dielissen, hoofd communicatie en marketing van Het Noordbrabants Museum betreft het een optelsom van succesfactoren:  de locatie in de binnenstad, de tentoonstellingen zoals 'Het Verhaal van Brabant', de grotere ruimte  en de wisseltentoonstellingen'.
Zo’n 65% van onze gasten bezoekt het museum gemiddeld vier keer per jaar! Ze komen voor de hedendaagse kunst van Ruud van Empel én voor Het Verhaal van Brabant én voor het grafisch werk van Francis Bacon én voor de cultuurhistorische tentoonstelling Gezin XXL.